Muğla haberleri: Marmaris girişi düzensiz göçmenlere ilişkin

Marmaris girişi ağır aksak göçmenlere kapalı

Marmaris emniyetinden düzensiz muhacir ve göçmen kaçakçılarına şok baskınlar bitmeme ediyor

MUĞLA – Muğla’nın Marmaris ilçesinde son dönemlerde mütezayit yasa dışı yollar ile güçlükle dışına çıkma olayları ile mücadele çerçevesinde Marmaris İlçe Güven Müdürlüğü ekipleri bilcümle birimleri ile 7 dönüş 24 saat esası ile kaza girişinde kere tutarken, gelen vesait didik didik kontrol ediliyor.

Kaçak göçmen ve göçmen kaçakçılarına adeta çağ aldırmayan Marmaris İlçe Güvenlik Müdürlüğü ekipleri 45 gündür devam fail kaza girişi kontrollerinde 657 belgesi sıfır kesintili göçmen ve taşıyan anahtar şoförleri yakalandı. Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne kapalı cümle ekipler kaymakamlık girişlerinde sakır sakır yaptıkları kontroller ile yasadışı yollar ile yurt dışına çıkmaya müteharrik yüzlerce pasaport ve belgesi sıfır ecnebi tabiiyetli gönül yakaladı. İlçe girişinde şehir içi dolmuşlarda karışma oluşmak amacıyla otobüs, kamyon, makine ve tırları durduran ekipler seçme çevrim onlarca belgesiz düzensiz göçmeni tayin ederek İl Kafile İdaresi’ne atıf ediyor.

‘9 otel ve apart işletmecisi gözaltında’

Marmaris İlçe Inanma Müdürlüğü’ne sınırlanmış ekipler ilçe merkezinde konaklama tesislerinde ve günü temas kiraya sunulan evlerde bile yaptıkları uygulamalarda yakaladıkları belgesi sıfır kesintili göçmenleri yakalayarak, konaklama işletmecilerine yönetsel nakdî ceza ve mazbata düzenledi.

Marmaris İlçe Itimat Müdürlüğü’ne kapalı ekipler, kesintili göçmen ve gayrikanuni yollar ile az dışına kaçış planları yapanlar ve organize edenler ile mücadele çerçevesinde yaptıkları konaklama tesisi uygulamalarında 298 belgesi olmayan yabancı uyruklu kişileri yakalayarak yer kafile idaresine gönderme etti. Tek belgesi olmadan konaklama yapılan tesislerin işletmecileri hem idari para cezası kesilerek işletmelerin ruhsatları tağyir edildi. Marmaris Cumhuriyet Altını Esas Savcılığı talimatı ile gözaltına alınan, farklı adreslerde bulunan 9 otel ve apart işletmecisi emniyetteki işlemlerinin peşi sıra adliyeye gönderme edilecek.

Uygulamalar kesintisiz bitmeme edecek

Marmaris kaza Inanma Müdürlüğü yetkililerinin yaptıkları açıklamaya bakarak yasadışı ve kesintili göç ile uğraş esası ile ilçe merkezi ve ilçe girişlerinde kontroller 7 dönem 24 saat devam edecek. Belgesi sıfır yabancı uyruklu şahısları konaklatan otel, pansiyon, apart, haset birlik kiralanan evlerin denetimleri de tınlamalı yerine türlü saatlerde yapılacak. Tesislerinde belgesi olmadan çalışan ecnebi tabiiyetli şahıslar olanlara birlikte ciddi cezai uygulamalar yapılacağını tamlayan emniyet yetkilileri ilçede yasadışı kafile, yasadışı konaklama ve çalıştırma faaliyetlerine alın çekişme açmış durumda olduklarını belirterek, vatandaşların bahis için duygulu olmalarını ve şüphelendikleri durumlar karşısında 112 evgin ihbar hatlarını arayarak ihbarda bulunmalarını istedi.

Share: