Muğla haberi! Oto banyo çalışmaları bitti… Bodrum genelinde 16 bin metre engel yapıldı

Oto cav çalışmaları bitti… Bodrum genelinde 16 bin metre engel yapıldı

MUĞLA – Bodrum Belediyesi, kaymakamlık genelinde elan tehlikesiz yollar için başlattığı çalışmalar çerçevesinde havari polat engel (oto parmaklık) çalışmalarını bitirdi.

Bodrum Belediyesi Vukuf işleri Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmalarda, rüçhan yerine kısık virajlar ve kaş kenarları başta olmak üzere defa kenarlarında çalışmalar başlatılmıştı. Vatandaşların birey güvenliğini keşfetmek ve tehlikelere koruyucu kalkışmak amacıyla defa kenarlarındaki iyileştirmeler yapılarak oto korkuluklar takıldı.

Geçen sene başlatılan çalışmalarda evvel olarak Yalıçiftlik-Etrim yolu üzerinde 3 bin metrelik bariyerler yapılırken son dört ayda ise ilçe genelinde toplamda 16 bin metreye ulaşan engel imal çalışmaları majör el ağlarında atiklik ve sürüş tutumu dikkate alınarak sürdürüldü.

Yaklaşık dört ay süren ve geçtiğimiz günlerde biten çalışmalarda otokorkuluk çıban makinası ile galvanizli dikmeler 2 metre aralıklarla 1 metre ankraj boyu sağlanacak şekilde zemine ankre edildi. Dikmeler galvanizli raylara kurup takma edilirken rayların üzerine 12 metre aralıklarla reflektörler takıldı. Oto lavabo montajı tamamlandıktan sonraları üzerine Galvanizli motor bariyerleri kurup takma edildi. Otokorkuluk ve motokorkulukların esas ve bitişlerine duygusal güvenliğini çıkarmak ve uçlarının elem kalmasını köstek olmak için kenar parçalar takılarak asfalt üzerinden 75 cm yükseklik sağlanacak şekilde montajı tamamlandı.

İhtiyaç tespiti yapıldığında ilçe genelinde yolcuların güvenliğini sağlamaya müteveccih icraat planlanacak.

Share: