Muğla haberi… EDAM 18’inci buluşmasını Bodrum’da gerçekleştirdi

Tutum ve Dış Politika Tetkikat Merkezi’nin (EDAM) 18’inci değirmi masa toplantısı Bodrum’da gerçekleştirildi.

18’incisi gerçekleşen toplantıda, yurtiçi ve yurtdışından gelen 55 katılımcı ile dünya gündemine dair konular ele alındı. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud mülakatı ile başlayan oturumda, Rusya’ya dair gelişmeler, İtalya’daki intihap sonuçlarının etkileri, Avrupa Siyasal Topluluğu gibi temalar ile 2023 seçimleri sonrasında Türk dış politikası ele alındı. Yüksekokul, sivil toplum, gelişim dünyası ve iletişim araçları gibi Türk toplumunun farklı sektörlerinden oluşan örgen zıkkım kâin EDAM ile İngiltere, Belçika ve Almanya’dahi kendini Avrupa Birliği tartışmalarının kalitesini iyileştirmeye adamış ödüllü aynı bünye olan Avrupa Islahat Merkezi üyeleri ve konularında uzman konukların katılımıyla 2 devir süren 18’inci buluşmanın körpe geldin yemeğine katılan Bodrum Belediye Reisi Ahmet Aras, yerli ve yabancı konuklara Bodrum’un 3 bin 500 almanak tarihinde birçok medeniyete aile sahipliği yaptığını ve tarihe adını yazdıran bir nice ismin de Bodrum’birlikte yaşadığını söyledi. Değme iki mefret kuruluşun üyelerini Bodrum’birlikte görmekten ekolojik ortam çokça mutlu olduğu anlatım fail Başkan Aras, konuşmasında şunları söyledi:

“Hepinize Bodrum’a körpe geldiniz diyor, burada kaldığınız süre süresince toplantılarınızın haddinden fazla bereketli geçmesini kâm ediyorum. İki günce programınıza baktığımda EDAM’ın seçkin diplomatları, akademisyenleri, aydınları, uygulayıcıları ve gazetecileri tıpkı araya getirdiğini görüyorum. Bodrum Belediye Reisi adına ilçemizin değerini yükseltmek için Bodrum’bile aydınları ağırlamayı haddinden fazla önemsiyorum. EDAM’ın şu ana kadar 17 yemeni masa toplantısı düzenlediğini ve bunun üstelik 18. yazma masa toplantısı olduğunu öğrenmekten sevinme duyuyorum. Bu tuhaf almanak etkinlikleri düzenlemedeki zorlukların son derece farkındayım, bu yüzden çabalarından ekolojik ortam Sinan Ülgen’i tebrik kartı ediyorum.”

STS Okul gemisi ile yelken seyri yapıldı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, EDAM üyeleri ve davetlileri programın ikinci gününde Türkiye’nin ilk ve yegâne yelken ekol gemisinde ağırladı. Katılımcılar STS Okul gemisinin mimarlarından Yücel Köyağasıoğlu’ndan geminin imal aşaması ve tasarruf alanları hakkında vukuf alırken, Komutan Aras üstelik bölge hakkında bilgiler verdi. Yelkenle durum yapılırken Bodrum ahşap yat imalatının Türk ve dünya denizciliğindeki önemini ve yapılan çalışmaları anlatan Komutan Aras, konuklarıyla birlikte dolma başına geçerek gökçe yolculuk tarihi ile Bodrum ve Gökova’nın misilsiz koyları karşı bilgiler verdi. STS Ekol gemisi ile yapılan seyrin peşi sıra katılımcılar, Radisson Collection Otel’deki programlarına bitmeme etti. – MUĞLA

Share: