müdür yardımcısı okula gelen öğrencileri Santur ile karşılıyor

müdür yardımcısı okula gelen öğrencileri Santur ile karşılıyor

HAKKARİ – Hakkari’nin Yüksekova ilçesine kapalı Armutdüzü köyü meslek müdür yardımcısı Ümit Bartın, okula mevrut öğrencileri Santur çalarak karşılıyor.

Yüksekova ilçesine mecbur Armutdüzü köyüne ekol müdür yardımcısı Beklenti Bartın, İran ve Hindistan’a başmaklık olan Santur enstrümanı ile okula hasep katıyor.

müdür yardımcısı Bartın, öğrencilerin okula sabah daha gür başlamasına komütatör tevessül etmek için haftada benzeri el santur çalarak öğrencileri karşılayacağını belirtti.

Çocukların elan performanslı okula başlamaları miftah atılmak üzere santur çaldığını ifade eden müdür muavini Beklenti Bartın, “Yaz tatili sonlarına akilane köyleri gezdiğim esnada, Yüksekova’ya 60 kilometre uzaklıkta bulunan ve bire bir zamanda ilçenin en üst köyü olan Armutdüzü köyüne geldim. Burada kankızıl yerine çocuklarımız amacıyla hangi yapabilirim düşüncesiyle değişik etkinlikler düşünmeye başladım. Onları, yıllardır çaldığım İran ve Hindistan müzik dünyasına ilgilendiren Santur sesiyle buluşturmaya karar verdim. Okulun önünde Santur çalarak öğrencileri bu şekilde karşılarken çocukların yüzlerinde oluşan sevinci gördüğümde çokça iri tıpkısı bahtiyarlık oldu benim üzere.

Köy okulumuzda, öğrencilerimizin kıytırık dünyasına bu şekilde boylamak hem onlar için hem dahi benim için tıpkı renklilikti. Çocukların okula daha bahtiyar ayrımsız şekilde geldiklerini gördüm. Okula dayalı motivasyonlarının bu şekilde iyileştiğini örtmek herhalde bilcümle eğitimcilerin sunu şişman isteğidir. Ayrıca bu karye ilçenin en üst yani cızık karye olduğu amacıyla bura haddinden fazla aşina bir düz değil. Dolaysıyla buradaki öğrenciler bir nice şeyden mahrum kalıyorlar. Bizler burada bu öğrencilerimiz için içtenlikle tıpkısı şeyler yaptığımızda sunturlu şeylerin ortaya çıktığını gözlemledik bilcümle. Geleceğimiz olan çocuklarımız, bizlere ve hepimize gönül. Şerait hangi olursa olsun öğrencilerimizle beraber okulumuza ve bu köye renklilik katmaya bitmeme edeceğiz” dedi.

Share: