Motorola Telsiz Teknolojisi

Motorola, yüzyılı aşkın bir süredir radyo endüstrisinde bir liderdir. Oyunda önde olmak için neler yaptıklarına bir göz atalım.

Modeller

Motorola VX261 modeli, hem baz istasyonu hem de cep telefonu olarak kullanılabilen, ekonomik ve kullanımı kolay iki yönlü bir telsizdir. Telsizler, hafif şasisi göz önüne alındığında özellikle kullanışlı olan lastik ayaklar ve yan taraflarla iyi korunmaktadır.

PMR446 modeli, şirketin yeni Avrupa yönetmeliklerine (ETSI) uyan ilk telsizidir. Fabrikalar veya depolar gibi sıkışık ortamlarda kullanım için daha uzun pil ömrü ve geliştirilmiş menzil sunar.

Motorola, birincil ürün grubuna ek olarak, belirli endüstrilere veya amaçlara (DM1400, DP4801, DP4401Ex Atex) yönelik birkaç başka telsiz modeli de sunmaktadır.

Motorola, iletişim, elektronik ve bilgisayar teknolojisi ile ilgili cihazların ve hizmetlerin üretiminde uzmanlaşmış çok uluslu bir Amerikan telekomünikasyon şirketidir.

Motorola telsizi, bir birey veya bir grup insanla iletişim kurmanızı sağlayan bir çift yönlü telsiz türüdür. Adından da anlaşılacağı gibi, bu tür bir cihaz Motorola şirketi tarafından üretilmektedir. Müzik dinlemek ve basit mesajlaşma dahil olmak üzere birçok şekilde kullanabilirsiniz.

Motorola telsizleri bir dizi farklı modelde mevcuttur ve çeşitli özelliklere sahiptir. En popüler seçenekler arasında PMR446, DM1400, VX261, SL4000 ve SL1600 modelleri bulunur. Bu cihazlar Motorola’nın Atex lisansı ile uyumludur, yani patlayıcı gazların bulunduğu tehlikeli ortamlarda kullanılabilirler.

Motorola’nın telsizleri başlangıçta askeri ve kamu güvenliği pazarlarında kullanıldı, ancak kısa süre sonra Motorola’nın telsizleri tren ve otobüs gibi toplu taşıma sistemlerinde bulundu. Motorola’nın radyoları, amatör radyo operatörleri veya HAM’ler arasında da popülerdir.

Motorola, iki yönlü telsiz iletişim cihazlarının önde gelen üreticilerinden biridir. Motorola’nın kablosuz iletişim endüstrisine en önemli katkısı, o zamanlar “Motorola araba telefonları” olarak adlandırılan araç radyosunu icat etmesiydi. 23 Aralık 1943’te geliştirildi ve 17 Ocak 1968’de yeniden patentlendi.[2]

1928’de şirketin kurucusu Paul V. Galvin, bekleyen otomobillere müzik ve haber programları yayınlamak için askeri tip bir vericiyi uyarlayarak en önemli iyileştirmelerinden birini yaptı.[3]

Bugün Motorola’nın en iyi bilinen ürünleri, kapaklı telefonlar da dahil olmak üzere cep telefonlarıdır.

Motorola Markası

Motorola geçmişin bir markasıdır. Ancak ürünlerini geliştirmeyi ve iyileştirmeyi bırakmadı. İnternette Motorola telsiz Türkiye distribütörü araması yaptığınızda Vizyon telsiz ve Dijital telsiz şirketleri karşınıza çıkacaktır.

Motorola, tüm ihtiyaçlarınızı ve gereksinimlerinizi karşılayabilecek geniş bir telsiz yelpazesine sahiptir. Motorola telsizleri, hükümet, güvenlik, endüstri ve ticari sektörler gibi farklı kullanıcı gruplarının farklı ihtiyaçlarına uyacak şekilde farklı modellerde veya özel konfigürasyonlarda da mevcuttur.

Motorola telsiz modelleri, fiyatları seçtiğiniz modele göre değişmektedir. Avrupa ve Asya’da bu ürün için önde gelen ülkelerden biri olan Türkiye’den uluslararası nakliye seçenekleri sunan bir çevrimiçi mağazadan satın alırsanız iyi bir fırsat bulabilirsiniz.

Share: