Midyat’ta “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” etkinliği yapıldı

İçişleri Bakanlığının “Yayalara evleviyet duruşu, hayata ihtiram duruşu” sloganıyla talih genelinde eş zamanlı başlattığı farkındalık kampanyası kapsamında Mardin’in Midyat ilçesinde de aktiflik yapıldı.

Midyat Cumhuriyet Bulvarında 11.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte geleceğin bilinçli arızi ve sürücüleri, gelgeç geçitlerinde bayraklarla buluşarak, trafikte bulaşan önceliğine dikkati çekti.

Kaymakamı Ahmet Solmaz, yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığınca sonuç yıllarda trafik güvenliğinin artırılması için son yıllarda Türkiye geneli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, trafik kazalarının çok fert yaktığını söyledi.

Bu konuda öncelikle alınması gereken önlemin vatandaşın birbirine saygı göstermesi olduğunu anlatım eden Solmaz, “İdare olarak kerem olarak seçme makule önlem alınmasına karşın birbirimize kaçınmak göstermediğimiz zaman maatteessüf kazalar meydana geliyor. Bugün üstelik fena hâlde ayrımsız aplikasyon oldu. Okullarımızın açılmasıyla baştan gelgeç önceliği konusunu Türkiye gündemine getirilmiş oldu. Zaman programın düzenlenmesinde emeği güzeşte İlçe Emniyet Müdürlüğümüze, İlçe Bitirmiş Komutanlığımıza, İlçe Milli Terbiye Müdürlüğümüze ve katılımcılara şükranlarımı sunuyorum.” diyerek konuştu.

Öğrencilerden Ferişte Bilgiç, hayır bire bir uygulama olduğunu belirtti.

Burhan Tepe ise sürücülerin elan dikkati olmasını, atiklik sınırına özen etmelerini istedi.

Etkinlikte daha sonraları Ilçebay Ahmet Solmaz, trafik polisi yeleği giydi, güzergah üzerindeki ışıksız bulaşan geçitlerinde kâin yolcu çizgilerinden biri simgesel yerine kırmızıya boyandı.

Sürücülere ve yayalara risale dağıtıldı, bilgilendirmede bulunuldu.

Etkinliğe, Midyat Uray Başbuğ Yardımcısı Yazıksız Cengiz, İlçe Itimat Müdürü Esma Ayık Leziz, İlçe Uyanık Komutanı Binbaşı Ehlidil Cenk Ünal, İlçe Milli Eğitim Bilimi Müdürü Abdulkadir Altay ile kurumlar ve sivil topluluk kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Share: