MHP’nin Kayseri mitingi

MHP Umumi Başkanı Devlet Bahçeli, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in sözlerine tepki göstererek, “Geliriz gelmesine amma gündüzünüzü şeb kadar örtmeye, tacizlerinizin bedelini misliyle ödetmeye seve seve, koşa çift, kanımızla, canımızla geliriz.” dedi.

Bahçeli, partisince Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda planlı “2023’e Makul: Aday Mahsus, Değişmeyen Kesin” başlıklı mitingde yaptığı konuşmada, CHP’ye müteveccih eleştirilerde bulundu.

“Bu CHP zihniyetinin yatacak yeri yoktur” diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

“Bu CHP zihniyetinin günahları diz boyudur. Bugünkü CHP zihniyeti Kuvayımilliye iradesiyle geceyle gündüz gibi farklıdır. Bazen dikenini gülünden seçer, sistem ettiğinin mahsulünü tıpkı dönüş pekâlâ biçer. Kılıçdaroğlu devir bilmez, ecdad bilmez, kavim bilmez, yiğitlik bilmez, terbiye bilmez; bildiği yegâne madde yalandır, iftiradır, izansızlıktır. Kayseri’nin meşhur benzeri sözünü anımsatmak isterim. ‘Ahrazın dilinden anası anlarmış.’ Ne var ki bu Kılıçdaroğlu’nun dilinden bile dileğinden de dimağından de anlayan, anlayacak olan yoktur. Merhum Peyami Safa’nın dediği kadar, ‘yalana bırakınız insanı, eşya birlikte başkaldırı etmelidir.’ Yalancılık, milli ve manevi derece yağmacılığı, yabancılara dalkavukluk zillettir, illettir, rezalettir, CHP’sinden HDP’sine, İP’inden DEVA’sına kadar hepsinin yakasına yapışmıştır. Kılıçdaroğlu’nun tek benzeri akilane lafını duyanınız oldu mu? CHP’nin ve diğerlerinin milletimizin ve devletimizin lehine küçük bile olsa müspet ayrımsız görüşüne tanıklık edeniniz çıktı mı? Testide hangi varsa dışına sızan odur.”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Fikirde ne bulunuyorsa fiile yansıyan dahi odur. İleri düzeyde beyin dağılması tüvana Kılıçdaroğlu, meğer Sakarya Savaşı’nın Sakarya ilimizde yapıldığını sanıyormuş. Pekâlâ olsa bozacının şahidi şıracıdır, kendisini dinleyenlerin alkış tufanı koparması birlikte toplu tıpkısı bilisizlik gösterisine işarettir. Nutuk’tan değil, Atatürk’ten değil, küresel çıkar ve yezitlik merkezlerinden ilhamını alanların akıbetleri böylesine mefluçtur. Doğrusunu Allah biliyor evet İstanbul’daki Belgrat ormanlarının Sırbistan’de, Arnavutköyü’nün Arnavutluk’ta, Ankara’daki Tunus Caddesi’nin birlikte Tunus’ta olduğunu söylerse on paralık şaşırmayınız.” ifadelerini kullandı.

Kayseri’nin yetiştirdiği değerlerden birisi olan İncili Çavuş yaşamış olsaydı Kılıçdaroğlu’nu gecikmeksizin ona havale edeceklerini, onun mizah üreten diline zimmetleyeceklerini dile getiren Bahçeli, “Sonunda bilindik cahillik çığlığı karşısında yapılacak ayrıksı tıpkısı husus birlikte olmazdı. Bu kapsamda Hz. Ebubekir’e atfedilen şu alay aynısıyla Kılıçdaroğlu’nu tanım etmektedir. ‘Abidin cahili, şeytanın oyuncağıdır. Aynı fareyi cebinde taşıyanlar üzere.’ İhya emreylemek üzere hangi büyüklüğünde ilim lazımsa, imha için üstelik o büyüklüğünde kofluk kafidir.” diyerek konuştu.

“İtibarlı benzeri Türkiye fotoğrafı herkesin dikkatini çekmiştir”

Bahçeli, vicdanı kurumuş, şuuru kapanmış, akılsal melekeleri felç geçirmiş olanların sulak alanda bile susuz, güneşli yerde de ışıksız kalacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Gerçekten ilan ediyorum, inhitat ittifakı yarınlarımıza engel çekemeyecektir. Zül ittifakı şişman Türkiye’nin doğuşuna bariyer olamayacaktır. Türkiye temas meselede hakem misyonu üstlenen bir ülkedir. Türkiye ne diyeceği, ne yapacağı zül uyandıran benzeri talih konumundadır. 16 Eylül’birlikte Özbekistan’ın Semerkant kentinde planlı Şanghay İşbirliği Teşkilatı’nın 22. Devlet Başkanları Zirvesi’hangi diyalog ortağı Türkiye’yi temsilen katılan Cumhurbaşkanı’mız ve heyeti göz doldurmuş, deste odağı haline gelmişler, olumlu ve kararlı tutumlarıyla herkesle bağlantı kurmayı, bereketli görüşmeler yapmayı başarmışlardır. Rusya- Ukrayna savaşı başta gelmek amacıyla, ülkemiz hep kriz ve sorun alanlarına candan ve diplomatik aldatarak engelleme etmektedir. İnsanı ve insancasına değerleri merkezine düzlük aktif bir diplomasiyle bölgemizde ve toptan zeminde barış kuşağı kurmak üzere savaş fail kredili aynı Türkiye fotoğrafı herkesin dikkatini çekmiştir. Bu nedenle alçalma partilerinin ayarları bozulmuş, ne diyeceklerini şaşırmışlar, dut incir bülbüle dönmüşlerdir.”

“Masa dağılacağı büyüklüğünde elhak dağıldı”

Ulus İttifakı’nın HDP’yle çokça sulu tıpkısı konvansiyon süresince olduğunu tamlayan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“FETÖ’ye sorumluluk eğmiş vaziyetteler. PKK’nın dalga suyuna girmiş haldeler. Bu nedenle zilletin ta dibindeler. Global emperyalizmin kul üzere izindeler. Türkiye düşmanlarının emrindeler. Türkiye’nin izmihlaline hizmetteler. Milli temas ve kardeşlik bağlarımızı koparmanın derdindeler. Budunsal ve anlayış büsbütün bölücülüğü kaşımanın hevesindeler. Türkiye ekonomisini kötülemenin peşindeler. Palikarya tezlerine bindi vermenin hedefindeler. Terörle mücadeleyi bitirmenin niyetindeler. Suriye’bile, Irak’ta, Libya’bile, Karabağ’dahi, Balkanlar’da, Kafkaslar’üstelik, Mavi Vatan’birlikte Türkiye’nin acıklı mücadele gücünü, harbi ve yasal varlığını tartışmaya açmanın emelindeler. CHP, İP, HDP, SP, Gelecek ve DEVA’nın yanında TİP, TKP, Çalışma Partisi, Amele Akım Partisi, Toplumcu Meclisler Federasyonu, Içtimai Özgürlükler Partisi birlikte zilletin göbeğindedir. Celi veya gizli olsa birlikte bunların umum kapısı birbirine açılmaktadır. Kılıçdaroğlu bu inme koalisyonunun cumhurbaşkanı adayı tevessül etmek üzere çırpınmaktadır. Gelişmeler can sıkıcı olunca CHP yönetimi mayasız masa ittifakını gözdağı noktasına gelmiştir. Kılıçdaroğlu eğer namzet olmazsa, ‘Alevi olduğu için reddedildi algısı’ yerleşirmiş. Bunu toplum ve demokrasi hazmedemezmiş. Üstelik altılı ganyan masa bile dağılırmış. Masa dağılacağı kadar doğrusu dağıldı, ancak CHP yönetiminin farklı muzlim budala ve şüpheli söylemlerinin ahlaki ve makul hiçbir yanının bulunmadığı dahi ortadadır. Alevi İslam inancına topluluk kardeşlerimizi tahrik eden çevirgeç bölücü, ayırıcı, kutuplaştırıcı ve nefret saçan tıpkı dildir. Bu bühtanı ağzına alanlar Türk milletinin varlığından, birliğinden, kardeşliğinden, yükseliş ve diriliş gayesinden çok rahatsız olan namertlerdir.”

“Alevi’si dahi bizim, Sünni’si birlikte bizim, Caferi’si birlikte bizimdir. Yırlamak birlikte biziz, Kürdü dahi biziz, biz Türk milletiyiz.” diyen Bahçeli, “CHP’nin bu melun iddiası milli güvenliğimize tehdittir. Benden sonrası tufan anlayışına saplanıp mütezayit bir politika koltuğundan Türkiye’ye ati sadece hüsrandır. Türk milleti bu makule bir kuduruk fitneye argıt vermeyecektir. İP’in başkanına Kılıçdaroğlu’nun adaylığı sorulunca, ‘bu seçimi tehlikeye atamayız’ cevabını vermesi bitirmiş ve kumpasçı benzeri üsluptur, ayrımsız zamanda yeniden ayağa ikircikli ve iki yüzlü tıpkı anlayışın dışavurumudur. İP, altı oku bağlamış, yıldırıcı Demirtaş ‘Kılıçdaroğlu’na farklı toplumsal kesimlerin büyük benzeri desteği var’ sözleriyle İP’in bağını cezaevinden çözmeye kalkışmış fakat inme cephesinde sular tıpkısı cins durulmamış, fırtına dinmemiştir.” değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye sevdası iliklerimize kadar işlemiştir”

Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın sözünün alay, duruşunun açık olduğunu vurgulayarak, “Yüreklerimizdeki yurt ve kavim sevdası gün büyüklüğünde şişman, Çanakkale kabilinden aşılmazdır. Halk İttifakı’nda desise-ver ilişkisi yoktur. Yarar ortaklığı, rant paylaşımı, koltuk kavgası, yamaç taksimi, ulufe dağıtımı yoktur. ya ne vardır peki? Aktöre vardır, milli duygular vardır, iman vardır, irade vardır, feragat vardır, muadele vardır, sevgi vardır, ürkmek vardır, ulus vardır, Türkiye sevdası iliklerimize büyüklüğünde işlemiştir. Aklımızda olan hemen ve vakit kaybetmeden Türkiye’dir, Türk milletidir, milli bekadır. Gönlümüzde, Türk-İslam coğrafyalarının, soydaşlarımızın, din kardeşlerimizin huzura, güvenliğe, istikrara, refaha ve barışa vasıl olması yatmaktadır.” dedi.

“Türk’ün azameti karşısında tutunamaz”

“Karabağ’de provokasyon üzerine ajitasyon özne, kardeşlerimizin kanını döken caniler, Türk’ün azameti karşısında tutunamaz.” diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Karabağ Azerbaycan’dır, Karabağ ağababa yadigarıdır, Karabağ Türk yurdudur. Duygusal gardaşlarımız hangi devir ve nerede istiyorlarsa onlarla çelikten bilek oluruz, tıpkısı mevziye girer etten duvar öreriz. Ankara’yla Bakü’nün kaderi birdir. Türk’ü, Türk’ten ayıracak ne tıpkısı temel, ne da bir engel vardır. Türkiye, Azerbaycan ile sonuna büyüklüğünde tesanüt içindedir. Biz iki devlet bir tane milletiz, bedenlerimiz ayrı olsa birlikte canımız birdir. Karabağ’de vurulup yere sakıt neferler bizim neferimizdir. Rahmetle ve hürmetle andığım şehitler bizim şehidimizdir. Alınacak intikam, sorulacak adisyon namusumuza emanettir. Kriz imalatçısı, küresel kışkırtmacı MEMLUK Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’nin Tayvan’dan sonradan Erivan’a yolculuk planı kimlerin gelişigüzel yürüdüğünün delili, zamanlama itibarıyla karışık ve iskele babası bir ziyarettir. Anlaşılıyor kim Türkiye’yi ve Türk milletini ciharıyek taraftan kuşatma altında tutuyorlar. Ayrımsız yanda Ermeni çeteleri, sair yanda Palikarya kepazeliği, aynı yanda güney sınırlarımız süresince tahriklerini sürdüren yıldırı örgütleri, farklı yanda küresel baskılar.”

Bahçeli’den Miçotakis’e reaksiyon

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Türkiye’ye “akşam hulul zaman gel” dediğini hatırlatan Bahçeli, “Geliriz gelmesine amma gündüzünüzü tün kabil örtmeye, tacizlerinizin bedelini misliyle ödetmeye seve seve, koşa koşa, kanımızla, canımızla geliriz. Geldiğimizde Miçotakis’i korumaya ne efendilerinin ne üstelik güvendiği aksiyon birlikçi çevrelerin gücü da yetmez. Kasıt Türk milletidir, silah çekenler ise küresel emperyalizmin cinayet devriyesine çıkarttığı vatansızlardır.” şeklinde konuştu.

Bahçeli, tarihin bildirme büyük sosyal konut projesinin hükümet marifetiyle hayata geçirildiğini belirterek, 81 ilde ve tamlık ilçelerde 2023-2028 yılları arasını kapsayan süreçte 500 bin toplumsal göz, 250 bin hane gayeli arsa, 50 bin iş yeri beğenmek aracılığıyla millete zorlu ayrımsız bakım için kolların sıvandığını dile getirdi.

CHP’nin İzmir’üstelik milyon dolarları ödeyerek dinleti düzenlediğini belirten Bahçeli, CHP’nin bühtan atmakla, yapılanı aşağılamakla, dün akla yatkın dediği kanunları zaman Kanunuesasi Mahkemesine taşımakla meşgul olduğunu ifade etti.

“Kılıçdaroğlu’ndan dahi solcu birlikte gayrimümkün”

Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun “ben de milliyetçiyim, ego dahi ülkücüyüm” gürültüsünü çıkarmasının anlamsız olduğunu dile getirerek, şöyle bitmeme etti:

“Yıldırıcı Demirtaş’ın göğsüne madalya asmayı düşünen benzeri şahısla nasyonalizm benzeri sinede, ayrımsız vicdanda, bir fikirde barınamaz, yaşayamaz. Bir bedende hem şeytan hem üstelik ferişte gayrimümkün, helal aşa haram katarak beyin açgözlü, Kılıçdaroğlu’ndan dahi solcu dahi olamaz. Cezir ittifakı Türkiye’nin karşısında, Milliyetçi Akıntı Partisi ve Halk İttifakı Türkiye’nin tarafındadır. Mezellet ittifakı, İmralı canisinin, teröristbaşı Gülen’in, PKK’nın, Firavun’un, müstevlilerin, sömürgecilerin yanındadır, Milliyetçi Hareket Partisi ve Halk İttifakı Kayseri’nin, Nevşehir’in, Niğde’nin, Aksaray’ın, Kahramanmaraş’ın, mazlumların, gariplerin, ülkemizi ilave, geliştirme ve zenginleştirme mücadelesi veren hisse senedi adamlarımızın arkasındadır. Biz, bağımsız milletvekili ve kıpırdak Türkiye’den tarafız. Biz, feda edilecek tek aynı insanımız namevcut, alay malay Türkiye’yiz diyen tarafız. Biz, zalime Ağır, mazluma Yunus olan tarafız. Tığ, toptan oyunlara alın milli duruştan tarafız. Çağrımız, ‘önce ülkem ve milletim’ diyen herkesedir. Çağrımız, ‘bu millet, bu vatan, bu simge benim’ diyen herkesedir. ‘Paylaşılacak vatanım, vazgeçilecek insanım bulunmayan’ diyen seçme yurt evladıyla yolumuz birdir. ‘Biz alay malay Türkiye’yiz’ diyen tümce bu milletin özbeöz evladıdır.”

Alandakilere 2023’te sandığa gitmeleri ve Topluluk İttifakı’na oy vermeleri çağrısında mevcut Bahçeli, Kayseri’den çokça ümitvar şekilde ayrıldığını söyledi.

Merhum Alparslan Türkeş’i anan Bahçeli, sözlerini Dadaloğlu’nun “Değer Mevlam senden bire bir dileğim var (Eksikli eyleme)” şiirini okuyarak sonlandırdı.

(Bitti)



Share: