Mezun olduktan 43 sene sonraları esasen buluştular

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, Tecim Patika Lisesi’nin 1979 mezunları, 43 yıl aradan sonradan vefa ve ürkmek buluşmasında araya geldi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen buluşmanın en can anları ise; hayatını kaybeden mezunlar için yazılan şiirin okunması esnasında yaşandı. Okul arkadaşlarını gözyaşları ile namahrem eden mezunlar, o ahit çekilen fotoğraflarla birlikte anılarını tazeledi.

Şimdiki adı Müşkül Mevsuk Mesleksel Beceri Rum Lisesi olan meslek bahçesindeki kavuşma, Almanya’dahi yaşayan ve kendisi de çıkışlı olan Bahattin Saykın’ın organizesi ile gerçekleşti. Yapılanma ekibinde ise, Sadettin Keser, Fatih Darendeli, Şaban Bostancı, Ahmet Akdemir ve Erol Tığ düzlük aldı.

43 yıl aradan sonra tıpkısı araya mevrut mezunları, o dönemde okulda muallimlik eden esame ile İlçe Milli Terbiye Idarehane Müdürü Mehmet Yılmayan ve ekol müdürü Faruk Doğan dahi yalnız bırakmadı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açım konuşmasını özne Bahattin Saykın, Tecim Meslek Lisesi’nin ilk mezunları olarak yine ayrımsız araya gelmenin mutluluğu ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

1979 mezunları adına ilkini geçtiğimiz sene kombinasyon ettikleri büyük kavuşma ve kat töreni ile angajman ve beraberliklerini pekiştirdiklerini dile getiren Saykın, 2.nazik buluşmanın anne temasını da ülfet ve vefa olarak belirlediklerini anımsattı.

Saykın, “43 yıl kümeli anılarımızı bigâne etmek; alay malay çıktığımız bu iyice yolda fire asra andıran dostluğumuzu pekiştirme yerine buradayız. Davetimizi kırmayan kızıl hocalarımıza ve okul arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizler, şişman bire bir aile olduğumuzu aynı nöbet daha ispatladık. Cenabıhak dünya malı verdiği müddetçe bu pir birlik ve beraberliğimizi bitmeme ettirmek istiyoruz” dedi.

‘Birlikte güldük, alay malay kederlendik’ hepsi ile o çağ yaşadıkları anlara özen calip Saykın, “Dile kolay, tığ mezun olalı 43 yıl esbak. Ama gene biriz ve beraberiz. Dostluğumuzdan mütenakıs bire bir molekül bulunmayan. Birbirimizle sunturlu hatıralar biriktirdik. Derdimizi, tasamızı, sevincimiz ve hüznümüzü gine o yıllardaki kadar zaman bile paylaşıyoruz. Zamanı bastırmak tür olmuyor. Haddinden Fazla değerli arkadaşlarımızı kaybettik. Hepsine birlikte Allah’tan yağmur diliyoruz. Mekanları behişt olsun. Vefalı tutmak gani insanlara yakışan benzeri erdemdir. Biz da bu doğrultuda bu seneki buluşmamızda vefa ve istinkâf etmek duygularına ağırlık verdik. Hayatını kaybeden arkadaşlarımızın ailelerine ulaştık. İnşallah önümüzdeki yıllarda dahi bu programı sürdüreceğiz. Okul bahçesini bizlere tahsis fail müdür Faruk Doğan, Şahsenem Durmaz, Savacı Baran, H.Osman Sarp ve diğer öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bahattin Saykın, konuşması akabinde Almanya’dahi dinç saz şairi Mualla Delimsirek marifetiyle, hayatını kaybeden 1979 mezunları üzere yazdığı şiiri okudu. Hayatını kaybeden mezunların yakınları da kürsüye gelerek duygularını dile getirdi. Daha sonraları, buluşmaya katılanlar bir tane bir tane mikrofona gelerek düşüncelerini söyledi.

Elbistan Tecim Çığır Lisesi 1979 mezunları 2.iri buluşması, yemek ikramının arkası sıra müzik dinletisi ve mini konserlerle bitmeme etti. Bursa Nilüfer Belediyesi Korosunun TSM Assolisti Ahmet Karakuş ve Yırlamak Cet Ozan Ahmet Berktaş, seslendirdikleri ezgilerle buluşmaya renk kattı. – KAHRAMANMARAŞ

Share: