Meteoroloji’den iki büyükşehre ciddi ihtar! İstanbul ve Ankara’ya bora geliyor

Hava Bilgisi Genel Müdürlüğü vasıtasıyla, 28 Ağustos- 1 Eylül tarihleri aralığına ilgili hava şartları raporu yayınladı. Marmara Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi’ndeki birçok iklim için bora yağış uyarısı yapıldı.

HAVA SICAKLIKLARINDA DÜŞÜŞ OLACAK

Uyarıya bakarak İstanbul ve çevresinde salı, çarşamba ve perşembe günleri yağmur beklenirken gelgel sıcaklıklarında birkaç derecelik düşüş meydana gelecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde faziletli sıcaklıklar etkisini sürdürecek, yağış görülecek olan bölgelerde yalın değerleri düşecek.

ANKARA’DA YAŞAYANLAR DİKKAT

Hava Bilgisi Genel Müdürlüğü’nden yapılan kayıtlı açıklamada, “Yapılan son değerlendirmeler ve radar verilerine bakarak önümüzdeki 2 saatlik periyotta Ankara’nın kuzey ve batısında bodur süreli asuman ses sağanakların yerel adına akva olması beklendiğinden larp baskın, seylap, saika, yerel mahmul yağışı ve yağmur anında sağlam rüzgar kadar olumsuzluklara karşı dikkatli ve müdebbir olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

KARADENİZ’BILE ÜSTELIK YAĞIŞ VAR

Meteoroloji Umumi Müdürlüğü vasıtasıyla yapılan son değerlendirmelere göre ise: Ülkemizin şimal ve gün batısı kesimlerinin modüler ve düzlük meydan çokça bulutlu, İç Veli (Denizli aut), İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Garp Karadeniz’in bağırsak kesimleri, Orta Karadeniz, Şark Karadeniz kıyıları, Sakarya, Bilecik ve Sinop çevreleri, Balıkesir’in güneyi, Antalya’nın batısının iç kesimleri ile Kastamonu’nun kıran ilçelerinin evcil atılmak için bora ve gök curcunalı boğanak yağışlı, farklı yerlerin az bulutlanmış ve kemiksiz geçeceği hesap ediliyor.

Yağışların, Çankırı ve Çorum çevreleri, Kastamonu ve Karabük’ün güneyi ile Ankara’nın doğusunda domestik olarak akva olması bekleniyor.



Share: