Meteoroloji uyardı, eldivenlerinizi çıkarın kar geliyor! Hem üstelik vakit kaybetmeden Doğu’da değil

Mevki genelinde albeni sıcaklıklarının düşmesinin peşi sıra vatandaşların gözü kulağı kar yağışına çevrildi. Hava Bilgisi birlikte vatandaşların aklındaki soru işaretlerini giderdi. Hava Bilgisi marifetiyle 11 kasım çekicilik uzanım raporunda kar yağışına ilişkin tafsilatlı olarak hikmet verildi.

KARADENİZ BÖLGESİNDE ÜSTELIK KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Yeni rapora bakarak, Doğu Karadeniz, Şark Anadolu’nun doğusu ile Kalaba, Batman ve Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak, Gün Doğusu Anadolu’nun doğusu ile Maşrık Karadeniz’in erdemli kesimlerinde karla karışık baran ve kar yağışlı geçeceği durum ediliyor. İç ve şimal kesimlerde sabahleyin ve şeb saatlerinde meydan kayran sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVZA MINTIKA HAVA ŞARTLARI

MARMARA

Modüler ve bir iki bulutlanmış, gitgide Trakya kesiminin meydan düzlük çok bulutlanmış geçeceği durum ediliyor. Sabah ve tün saatlerinde düzlük vadi sis ve pus olayı bekleniyor.

Çanakkale 18°C Parçalı ve az bulutlu

İstanbul 18°C Parçalı ve beş altı bulutlu

Kırklareli 18°C Modüler ve birkaç bulutlu

Kocaeli 19°C Parçalı ve bir iki bulutlu

EGE

Birkaç bulutlanmış ve münhal geçeceği adisyon ediliyor. Geceleyin ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde meydan meydan sis ve parmak olayı bekleniyor.

Afyonkarahisar 17°C Beş Altı bulutlu

Denizli 21°C Birkaç bulutlanmış

İzmir 21°C Bir Iki bulutlu ve küşade

Muğla 20°C Beş Altı bulutlanmış ve zahir

AKDENİZ

Bir Iki bulutlanmış ve sarih, doğusunun kayran kayran modüler ve çok bulutlanmış geçeceği hesap pusulası ediliyor. Geceleyin ve sabah saatlerinde Günindi Akdeniz’in bağırsak kesimlerinde kayran saha sis ve pus olayı bekleniyor.

Adana 26°C Parçalı ve çok bulutlanmış

Antalya 24°C Beş Altı bulutlanmış ve belirtik

Hatay 23°C Modüler ve haddinden fazla bulutlu

Isparta 19°C Birkaç bulutlu

İÇ ANADOLU

Modüler ve bir iki bulutlanmış geçeceği anlayış ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde vadi saha sis ve pus olayı bekleniyor.

Ankara 17°C Parçalı ve beş altı bulutlanmış

Eskişehir 17°C Parçalı ve bir iki bulutlanmış

Kayseri 13°C Parçalı ve beş altı bulutlu

Konya 15°C Parçalı ve az bulutlanmış

BATI KARADENİZ

Parçalı ve beş altı bulutlanmış geçeceği durum ediliyor. Geceleyin ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde düzlük meydan sis ve pus olayı bekleniyor.

Bolu 16°C Modüler ve bir iki bulutlanmış

Kastamonu 15°C Parçalı ve birkaç bulutlu

Sinop 17°C Modüler ve beş altı bulutlu

Zonguldak 15°C Parçalı ve beş altı bulutlanmış

ORTA VE ŞARKI KARADENİZ

Modüler ve çok bulutlanmış, Maşrık Karadeniz ile Kalabalık çevrelerinin yağışlı geçeceği oranlama ediliyor. Yağışların, genellikle baran ve bora, çöz ve erdemli kesimlerinde karla karışık yağmur ve saha yer kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabahleyin saatlerinde Mutedil Karadeniz’in çöz kesimlerinde saha meydan sis ve pus olayı bekleniyor.

Artvin 14°C Parçalı ve haddinden fazla bulutlanmış, akşam ezanı saatlerine büyüklüğünde yağmurlu, erdemli kesimleri karla karışık yağmur ve meydan kayran kar yağışlı

Samsun 16°C Parçalı bulutlanmış

Tokat 15°C Modüler bulutlu

Trabzon 15°C Çok bulutlu, akşam ezanı saatlerine büyüklüğünde yağmurlu

DOĞU RUM

Modüler ve çok bulutlanmış, doğu kesimlerinin genelinin fasılalı yağmurlu, şimal ve doğusunun yükseklerinin karla tuhaf baran ve saha meydan kar yağışlı geçeceği tutum ediliyor. Geceleyin ve sabah saatlerinde düzlük saha sis ve inç olayı bekleniyor.

Elazığ 14°C Modüler ve haddinden fazla bulutlu

Erzurum 8°C Modüler ve çokça bulutlanmış, akşam ezanı saatlerine büyüklüğünde yağmurlu, faziletli kesimleri karla anlaşılmaz yağmur ve düz düzlük kar yağışlı

Kars 9°C Parçalı ve çok bulutlu, akşam ezanı saatlerine kadar yağmurlu, faziletli kesimleri karla tuhaf baran ve düz düz kar yağışlı

Van 10°C Parçalı ve haddinden fazla, fasılalı yağmurlu, yüksek kesimleri karla tuhaf yağmur ve meydan meydan kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Modüler ve çok bulutlu, Batman ve Siirt çevrelerinde aralıklı yağmur ve boğanak bekleniyor.

Diyarbakır 16°C Modüler ve çok bulutlanmış

Gaziantep 17°C Modüler ve haddinden fazla bulutlanmış

Siirt 17°C Parçalı ve haddinden fazla bulutlanmış, espaslı yağmur ve sağanak yağışlı

Şanlıurfa 19°C Parçalı ve haddinden fazla bulutlu

Share: