MetaVerse’kap beklentiler haddinden fazla faziletkâr

Sonuç dönemde soğuk gücü haline geldiği MetaVerse’e nazik umutlar bağlayan Mark Zuckerberg, şirketinin ismini Facebook’fecir Meta’ya çevirerek bu projeye hangi büyüklüğünde inandığını göstermişti. Sermaye’nın cümle gelecek planlarını MetaVerse’ü gerçeğe muhavvil ve ticari ayrımsız yayın haline getiren ortaklık olma hayali üstüne kuran Zuckerberg, bu hayalin tıpkısı çağ şirkete, milyarlarca, üste beniz milyarlarca dolar mal kazandıracağına inanıyor

Bildiğiniz gibi Sermaye serencam dönemde yatırımlarını bu alana yöneltmiş durumda. Tıpkı yandan bu sanal dünyayı gerçeğe dönüştürecek yazılımlar üzerinde çalışırken, ayrımsız yandan de bu dijital dünyaya açılan kapılar olacak VR gözlüklerini elan üstelik geliştirerek olabildiğince realist bir deneyim arz etmek için ehliyetli hale getirmeye çalışıyor. Ancak daha beyninde Zuckerberg’in hayalini kurduğu anlamda tıpkısı MetaVerse olmadığı üzere, cümle bu yatırımlar şimdilik meccanen kalıyor. Bu alana yönelik yazılım ve donanımlara milyarlarca dolar harcayan Meta’nın buna denk yatırımcılarına sunabileceği güdük vadeli ayrımsız gelir kapısı bulunmuyor. Bu yüzden şu anda bu harcamalar şirketin sırtına ve sosyal iletişim araçları tarafından elde ettiği gelirin sırtına binmiş durumda. Bu yüzden birlikte Markka Zuckerberg, bu projenin potansiyelini seçme fırsatta vurgulayarak yatırımcıları sabırlı olmaları konusunda kandırma etmeye çalışıyor.

CNBC’nin Mad Money ünlü programında bu proje hakkında konuşan Markka Zuckerberg, 2030’a geldiğimizde 1 milyar kişinin MetaVerse kullanıcısı olacağını ve gelişigüzel birinin rastgele sene bu sayısal dünyada yüzlerce dolar harcayacağını söyledi. Zuckerberg’e bakarak 10 yıl ortamında bu proje, beniz milyarlarca dolar dirimlik getiriyor olacak. Bunun koca bire bir kısmı birlikte Sermaye’nin eline geçiyor olacak. Zira şirket bugün Google Play Store ve Apple App Store’birlikte olduğu üzere MetaVerse’te alınıp satılan ürünlerden ve hizmetlerden hisse almayı planlıyor.

Mavera yandan Mark Zuckerberg, özlük işletim sistemlerini kurma planları için birlikte konuştu. Sermaye’nın öz işletim sistemini geliştirmeyi düşündüğünü söyledi. Ayrıntılı vadede cihazları ile yazılımları arasındaki entegrasyonu seçmek amacıyla zat işletim sistemlerine ihtiyaçları olacağını söyledi. Görünüşe bakılırsa Sermaye, geçenlerde Apple ve Google ile alay malay özlük işletim sistemi olan teknoloji devleri arasına katılacak.

Sermaye, Metaverse’de giyit mağazası açıyor

İnfo Yatırım’dan Metaverse daveti! İnfoVerse’üstelik avatarlı tur

Metaverse’bile içki fabrikası

 

Share: