MESİP projesine katkıda bulunanlara teşekkürname belgesi verildi

Kalifiye işgücünü bırakmak ve gençlere gelişim imkanı seçmek amacıyla hazırlanan Manisa Eğitim Uran İş Birliği Protokolü (MESİP) dahilinde yapılan çalışmalara katkı sunanlara Manisa Valisi Yaşar Karadeniz marifetiyle Teşekkür Belgesi verildi.

Meslek liselerinin ve sanayi sektörünün iş birliği içerisinde çalışması, uran sektöründe ihtiyaç mahsus nitelikli işgücü taleplerini bloke etmek, çığır liselerinden çıkışlı olan öğrencilerin yetkinliklerinin artırılması ve iş garantili eğitim bilimi uydurmak için imzalanan Manisa Yetişek Endüstri İş Birliği Protokolü dahilinde gerçekleştirilen çalışmalara yardım sağlayanlara Manisa Valisi Yaşar Karadeniz tarafından Teşekkür Belgesi verildi.

Manisa Yetişek Sanayi İş Birliği Projesi ile büyük icraat yapıldığını belirten Vali Karadeniz, projenin sanayicilerin gerekseme duyduğu nitelikli gelişim gücünün karşılanması ile patika lisesi öğrencileri için iş imkanı sağladığını belirtti.

Vali Yardımcıları Münevver Memük ve Erhan Günay ile İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici’nin birlikte katıldığı programda Ilbay Karadeniz tarafından, MESİP Projesine yardım sağlayıcı Manisa OSB Toprak Müdürü Süpürge Otu Karaboran, Manisa Mesleki Eğitim Bilimi Gençlik Festivalinin düzenlenmesine destek olan Tecim ve Uran Odası Başkan Yardımcısı Sezen Şenay ve Mali Müşavir Kadri Arslan’a Teşekkür Belgesi verildi.

Bir yıldır kalburüstü tıpkı şekilde düzenlenen projede, meslek lisesi öğrencileri için farkındalık eğitimleri, işbaşı eğitimleri ve firma ziyaretleri düzenleniyor. amma velakin Türkiye’nin ayrımlı illerinden mevrut araba ve hayatiyet branşlarında görev işleyen öğretmenlere de Manisa Birleştirme Endüstri Bölgesinde eğitimler verildi.

Manisa’da mesleksel eğitim bilimi kurumlarını ve çalışmalarını daha yakından öncelemek, bu yolla mesleki yetişek kurumlarını yeğleme edecek gençlerin akilane manipülasyon ile geleceğe hazırlanmalarını amaçlayan Manisa Mesleki Eğitim Cahillik Festivali bile düzenlendi. Festival yardımıyla firma temsilcileri ile meslek lisesi 11 ve 12. dershane öğrencileri bir araya vürut fırsatı yakaladı. Projede antrparantez 19 Fasıla tarihinde istihdam güvenceli CNC Kursu açıldı. – MANİSA

Share: