Mersin’deki orman yangınında mehtaplı şavalak “Sarıkız”ı komandolar kurtardı

Mersin’in Gülnar ilçesinde sâdır orman yangınında dumanların arasından kurtarılan aylı geri “Keyif”ın sahibi Kamil Bulut, bitirmiş komandolara minnettar.

Büyükeceli Mahallesi Karadere mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan, söndürme çalışmalarının açıktan ve karadan sürdürüldüğü bölgede dumanların arasında mütezayit keş, uyanık komando er birliğine tutkun askerlerce fark edildi.

Komandolar, bölgeden çıkardıkları ineği, mahalle meydanındaki tıpkısı ağaca bağladı. Aradığı “Sarıkız” adındaki ineğini gören Kamil Endişe, şişman neşe yaşadı.

Kamil Endişe, AA muhabirine, yangının başlangıcından itibaren incitici anlar yaşadıklarını söyledi.

Bölgedeki alevlerin rüzgarın etkisiyle şiddetini gücük sürede artırdığını anlatan Keder, şöyle devam etti:

“Sabahleyin 6.30’üstelik yangın daha çok, saat 9’a geldiğinde bizim evin çevresine kadar indi. Simultane geldi. çatır çatır yandı etraf. Eve gezmek istediğimde birlikte askerler, değerli ayrımsız eşyam varsa onu alıp evden çıkmamı istedi. Hayvanlarımız orada kaldı, onları da askerler çıkardı. Onun (Duman) çıkarıldığını bilmiyordum. Askerler çıkarmış onu. Ağacın yanına geldiğimde burada sadık olduğunu gördüm.”

“Kurtulduğu için mutluyum”

Endişe, gebe ineğini kurtaran askerlere teşekkürname ederek, “Devletimizden, askerimizden ve milletimizden Cenabıhak razı olsun. Kurtulduğu üzere tabiatıyla ki mutluyum. O benim tıpkı tanem. Bu ineğimden günde en az 30 litre benzin sağıyorum. Yaklaşık 10 yıldır benim kapımda. Onun 2-3 devam ayvaz danasını, 2-3 devam birlikte düvesini sattım. Şu an yüklü. Doğurmasına yaklaşık 40 çevrim var.” diye niteleyerek konuştu.

303 konuttan 790 gönül tahliye edilmişti

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi Karadere mevkisindeki ormanlık alanda mazi sabahleyin henüz belirlenemeyen nedenle ateş çıkmıştı. Sağlam rüzgarın de etkin olduğu bölgedeki yangını itfa çalışmalarına Mersin’in yanında Adana, Antalya, Karaman ve Konya’dan ekipler ile tayyare ve helikopterler bindi vermişti.

Yangın, akşam ezanı saatlerinde Silifke ilçesi Hırmanlı Mahallesi’ne kadar yayılmıştı. İki ilçede faal olan cuşiş zımnında tedbir gayeli 303 ev boşaltılmış, 790 can boşaltma edilmişti.



Share: