Mersin’de faal Güney Koreli kadın, depremzedelere müzaheret seferberliğine katıldı

Mersin’in Mezitli ilçesinde dallı güllü Cenup Koreli eş, Kahramanmaraş merkezli depremlerin arkası sıra belediye aracılığıyla oluşturulan arkalama merkezinde fahri çalışıyor.

Mezitli Belediyesince hizmet binası uğrunda kurulan müzaheret merkezinde değişik gönüllülerle besin, elbise ve hıfzıssıhha kolileri hazırlayan Misa, kente gelen depremzedelere bile bindi oluyor.

Misa Shin, AA muhabirine, İzmir’de 30 Ekim 2020’deki depreme sokaktayken yakalandığını ve sarsıntıyı hissettiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremleri da Mersin’de hissettiğini belirten Misa, “Yaşanan depremler beni haddinden fazla üzdü. Elimden geldiğince arkalama ediyorum ama tekrar de kendimi kısıtlı hissediyorum. Geliyorum, burada arkalama ediyorum. Bu yardımları ecnebi eş gruplarım süresince tanıtıyorum. Elimden bu geliyor ama seçkin antlaşma elan fazlasını ayırmak istiyorum.” diyerek konuştu.

Çalışmalara bitmeme edeceğini tamlayan Misa, insanlara faydalı olmanın sunturlu bir duygu olduğunu anlatım etti.

Merkezde görev fail fahri Canan Darıcılı birlikte Misa’nın depremzedeler amacıyla elinden geleni yaptığını dile getirdi.

Zaman zaman merkezde fert anların yaşandığını aktaran Darıcılı, “Güney Koreli arkadaşımızla bu arada depremzedeler üzere paylaşım içerisine girdik. Shin, çift çift belediyemize gelip ‘Ben üstelik harıldamak, tıpkı şeyler yazmak istiyorum.’ dedi. Hangi istersek onu yapıyor. 10 gündür baştan sona temelli namına alay malay çalışıyoruz. Hem akman yüzüyle hem bozulmamış kalbiyle hep depremzedeler için savaş etmekten saygınlık ve alım duyuyor.” sözlerine düzlük verdi.

Share: