Mersin Büyükşehir’in Öğrenim Yardımı Başvuruları İçin Serencam Bölüm 11 Kasım

Sazak Büyükşehir Belediyesi’nin, ailesi Mersin’birlikte eğleşme eden ve üniversitelerin civar lisans ve lisans bölümlerini kazanan öğrenciler için hayata geçirdiği tahsil yardımı bu yıl birlikte bitmeme ediyor. Tahsil yardımından yararlanmak talip öğrencilerin, belediyenin resmi web sayfasından yapacakları ön pusat başvurusundan sonradan sistem aracılığıyla sunulan 4 haneli anahtar numarası ve maksut belgelerle, genişlik geç 11 Kasım’a büyüklüğünde en yakın kurs merkezine başvurması gerekiyor.

Gençleri bir nice alanda desteklediklerini ve bunlardan birisinin da üniversiteyi kazanan adaylara 1 yıl süresince ansız ödemesiz olarak sunulan tahsil yardımı olduğunu belirten Toplumsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Terbiye ve Öğretimi Terviç Kurs Merkezleri Müdürü Çokluk Karakuş,“Güzeşte sene bu desteğimizden 9 bin 93 öğrencimiz yararlandı. Bu sene bindi miktarlarını, öğrenim sürelerine bakarak ayarladık. Dolay lisans kazanan öğrencilerimiz için 1500 teklik,  4 yıllık lisans programını kazanan öğrencilerimiz üzere 3 bin liralık, 5 yıllık lisans programını kazanan öğrencilerimiz amacıyla 3 bin 750 teklik ve 6 yıllık lisans programını kazanan öğrencilerimiz için de 4 bin 500 liralık tahsil yardımımız olacak” diyerek konuştu.

Öğrenim yardımından yararlanmak talip ve henüz başvurusunu yapmayan öğrenciler üzere serencam tarihin 11 Teşrinisani 2022 olduğunu hatırlatan Karakuş, şu asıl kadar başvurusunu tümler öğrenci sayısının 14 bin civarında olduğunu kaydetti. Başvuru sürecinin devam ettiğini ve 11 Kasım’dan sonra yapılacak başvuruların değerlendirmeye alınmayacağını bir kere daha vurgulayan Karakuş, Öğrencilerimiz başvurularını Sazak Büyükşehir Belediyesi’nin web sayfasından veya TEKSİN üzerinden ilk aşamada online namına yapacaklar.  Sonrasında birlikte kendilerine verilen harf ve evraklarla alay malay, 10 ilçemizde mevcut YKS Ağırşak Merkezlerimizden birisine gidip, evraklarını konfirmasyon etmeleri ve kendilerine verilecek banka kartını almaları gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi adına öğrencilerimize herhangi bir ahit bindi olmaya devam edeceğiz. Çünkü, yetişek bizim önceliğimiz” dedi.

Share: