Mektepli ve öğretmenler yaptıkları 48 nüsha gezmen abdesthane ve duşu facia bölgesine gönderdiler

Öğrenci ve öğretmenler yaptıkları 48 adet gezmen tuvalet ve duşu afet bölgesine gönderdiler

AFYONKARAHİSAR Depremin peşi sıra yaraların sarılması için harekete sabık Afyonkarahisar’daki lise öğrencisi ve öğretmenler, kıyamet bölgesine kabin abdesthane ve duş yapımına bitmeme ediyor.

Şehir merkezindeki Gazi Mesleksel ve Beceri Küçük Asya Lisesi Donanım Teknolojisi ve İklimlendirme Bölümü mektepli ve öğretmenleri depremin çabucak ardından Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’ın yaptığı planlama ile kıyamet bölgesi için gezici abdesthane ve duş üretimine başlandı. Okulda evvel etapta üretilen 12’şer seyyar abdesthane ve duş bölgeye gönderilirken, bugün ise tekrar 12’şer adet üretimi tamamlanan ürünler bölgeye gönderildi. Okulda toplamda 140 sayı turist tuvalet ve duş üretilmesi planlanıyor. Üretim süreci ile ilişkin hikmet veren Donanım Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı Çağ Şefi Bilal Yolal, üretimin Afyonkarahisar Valiliği himayesinde yapıldığını ifade etti.

“Sevkiyatlar birer tır olacak şekilde planlanıyor”

Yolal, sarıklı ve öğrencilerin kıran bölgesi amacıyla çalışma merhumu gözetmeden canla başla çalıştıkları ifade ederek, “Okulumuzda 5 hoca ve 10 öğrenci ile başlayan gezmen abdesthane ve duş yapımı devam ediyor. Üretimi yapılan 12 adet abdesthane ve duş erte (bugün) yer sarsıntısı bölgesine tırlara yüklenerek gönderilecek. Çalışmalarımız benzeri zamanda bitmeme ediyor. Bölgeye 5 tırlık tıpkı siparişimiz var. Bunların çalışmalarını 10 gün arayla sevkiyat olacak şekilde yapıyoruz. Bir Numara partide 12’şer adet tuvalet ve duş gönderdik, ikinci partide üstelik gene bire bir sayıyı göndereceğiz. Sevkiyatlar birer tır olacak şekilde planlanıyor” dedi.

Üretimde görev kayran öğrencilerden Muhittin Akseki ise gönüllü namına çalıştıklarını tabir ederek, yer sarsıntısı bölgesinden gelen olumlu haberlere dahi haddinden fazla sevindiklerini ifade etti.

Share: