Mebus Tutdere, köylülerin sorunlarını dinliyor

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Mebus Abdurrahman Tutdere Besni ve Kahta’ya vabeste köyleri musahabe ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Mebus Tutdere’nin gerçekleştirdiği karye ziyaretlerine fırka teşkilatının yöneticileri katıldı. Milletvekili Tutdere Kahta programı çerçevesinde Çataltepe, Narsırtı, Hacıyusuf, Belören, Çakıreşme köylerini Besni programı çerçevesinde ise Sarıyaprak, Yayıklı, Pınarbaşı, Külüstür, Karalar Köyleri ile Suvarlı Beldesine mecbur Adalet, Cumhuriyet ve Hürriyet Mahallelerini müzakere ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Tutdere, köylülerin yaşadıkları sorunlarını tek tek mertebe aldı.

Vatandaşların sevgili ve sıkıntılarını dinleyen ve çözümü üzere ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “İktidar aracılığıyla yıllardır ihmal edilen köylerimizi konuşma ediyor, köylerimizin sorunlarını yerinde inceliyoruz. Köylülerimizin yaşadıkları sorunları bir tane bir tane merhale alarak ilgili kurumlara ve bakanlıklara üstelik bu sorunları iletiyoruz.

Köylerimiz zirai sulama sorunu ve genel ağ altyapısı başta atılmak üzere, zir çatı ve peş yapı sorunları yaşamakta, içmece suyu temini üzerine yüklülük çekmektedirler. Fahiş neşelilik bedelleri yüzünden temel koca hakkı olan içme suyuna erişmekte nazik güçlükler yaşamaktadırlar.

Hayat pahalılığı, başıboşluk ve yokluk üzere kuma sorunlarını dile getiren köylüler, iktidarın sulama projelerini tamamlamamasından kıran susuz tarım yapmaya tutkun bırakıldıklarınından yakınıyorlar. İktidarın beceriksiz tutum politikaları zımnında yaşanan iktisadi kriz zımnında umum girdi fiyatlarının katlanarak arttığını dile getiren köylülerimiz bu sebeplerden dünya bile zirai faaliyetlerin az daha bitme noktasına geldiğini aktardı” dedi.

Yaşanan kül sorunların takipçisi olduklarını dile getiren Mebus Tutdere, “Kalan girdi maliyetleri ve sahn pahalılığının Kahta ve Besni’üstelik hayatı çekilmez ayrımsız duruma getirmiş. Kahta ve Besni’nin tüm sorunlarını biliyor, bu sorunları fora etmek için bile elimizden mevrut cemi gayreti gösteriyoruz. 20 yıllık kuvvet, köylümüzün bir nice sorununu daha çözemedi. İktidarın ülkü çözme kabiliyeti kalmamıştır. Bilcümle sorunları CHP iktidarında tek biricik tığ çözeceğiz” diye niteleyerek konuştu. – ADIYAMAN

Share: