“Masada kalırsın” denilen Antalyalı sarıklı Van’da sağlığına kavuştu

“Masada kalırsın” denilen Antalyalı sarıklı Van’de sağlığına kavuştu

VAN – Ankara’daki hastanede iki cepheli glumos tümörü zımnında “masada kalabilirsin, ölebilirsin” denilen Antalyalı sarıklı Hükümdar Kara, işler masasını infirak edip soluğu aldığı Lokman Hekim Van Hastanesinde sağlığına kavuştu.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde zinde Odalık Karaca isimli öğretmen, bire bir yıl önce iki cepheli glumos tümörüne yakalandığını öğrendi. Acilen Ankara’üstelik hararetli ailesinin yanına revan Karaca, buradaki hastanelere başvurdu. Buradaki adlı hastanelerin kendisine ‘masada kalabilirsin, ölebilirsin’ demeleri üstüne arayışa sabık Odalık Hoca, Lokman Doktor Van Hastanesi His ve Soy Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel’e ulaştı. Yapılan tetkiklerin arkası sıra Lokman Hekim Van Hastanesinde operasyon olan Kara sağlığına kavuştu.

Konuyla ait açıklamada kâin Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Yaradılış Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, iki yönlü glumos tümörüne yakalanan Şehriyâr Öğretmenin, gittiği hastanelerde korkutulduğunu belirterek, ‘Hastamız Ankara’de aynı hekime değişmeyen veriyor ve faaliyetler hazırlığı yapılıyor. Fakat hastamız cerrahi müdahale masasından kaçıp, tedavi için Van’a gelen bire bir hastamız. Zira orada biraz faaliyetler riskinden bahsederken, hastamızı korkutmuşlar. O dahi beni bir yıldır strateji ediyormuş. Hastalarımla birlikte birlik halindeymiş. Bizimle görüştü. Biz ona vacip güvenceyi verdik. Yaptığımız ameliyatlara bakarak riskinin düşük olduğunu anlattık ama birkaç yapan hekim yaparsa sorumluluk yaşayabileceğini söyledik. Hastamız Van’a geldi. Ameliyatını oldu ve cuma namazı haset taburcu olacak” dedi.

“Hastalara biz vürut bölüm biletinizi alın diyoruz”

Şehriyâr Öğretmenin boynunda biri iri biri banal gelmek üzere iki taraflı glumos tümörü olduğunu tamlayan Başel, ‘Bir tarafı biraz balaban ayrımsız tarafı küçüktü. Filmlerine baktığımızda, nazik tarafın büyümesi biraz fazla geldi bize. Bu yüzden önce nazik tarafı çıkardık. Komplikasyon bekliyorduk amma her yan etki gelişmedi. Hastamız berenarı zinde. İnşallah april ayında dahi vesair tarafını çıkaracağız. Geldiği yerde ‘masada kalırsın, katre olursun’ denilen hastalara biz vürut ve ahit biletinizi cebin anca elkızı diyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ankara’daki adlı hekim beni hüngür hüngür ağlattı”

Benzeri yıl ilk boynunda bir şiş meydana geldiğini ve Ankara’dahi gittiği bire bir hastanede şişliğin glumos tümörü olduğunu öğrendiğini aktaran Sultan Esmer isimli sarıklı ise “Annem bana boynunda şişkin var, hangi yaptın boynuna diye niteleyerek sordu. Hiçbir molekül yapmadım, Check-upa gittiğimde gösteririm dedim. Hastanede kulak-borun-argıt uzmanına söyledim. Beni ultrasona yönlendirdi. Orada glumos tümörü olduğunu öğrendim. Oradaki hastaneye güvenmedim. Henüz sonra adlı tıpkısı doktora gittim. Beni ilaçlanmış MRa yönlendirdi. Orada iki glumos tümörü olduğunu öğrendim. Yadırgatıcı geçirdim ve anlaşılan bire bir müddet kabullenemedim. Öğretmen olduğum için ameliyatı yaz tatilinde yapalım dedim. Yaz tatiline gittiğimde eş beni hüngür hüngür ağlattı. “Ego o tümörü çıkarırım amma sana ne olacağını bilmiyorum. Sen hastalık ailenle gelmiyorsun?’ Dedi. Babam bakir ebedî uyku etmişti ve yanımda kimesne yoktu. Henüz sonra doktorun aksiyon yoğunluğundan âlem cerrahi müdahale 11 Ekim’e ertelendi. Benim dahi eksperlik sınavım olduğu üzere faaliyetler tarihini 10 Familya tarihine erteledim. 2 Sülale 2023 tarihinde tahliller üzere o ünlü hastaneye gittim. Tahlillerim sonucunda asistanları bana faziletkâr dozda anestezi verileceğini, benim bünyemin bunu kaldırmayacağını, kanamalı bir operasyon olduğu amacıyla dahi ‘kan kaybından masada kalabilirsin, ölebilirsin’ deyince kafamda birdenbire ateşler çakmaya başladı. Dedim ki ben faaliyetler masasında ölene kadar, tümörden yaşayabilirim dedim. Sonuçta ben ameliyatı sürmek üzere oluyorum ama bu insanlar beni öldürmeye çalışıyor. Haydi ana gidelim dedim. Yatış yapmıştım. Dediğim kadar çantamı aldım, yatışı fek ettim eve gelip Halil Beye ulaştım” dedi.

Lokman Doktor Van Hastanesinde gerçekleştirilen faaliyetler sonucu kendini ongun hissettiğini vurgulayan Esmer, ‘Şu dakika haddinden fazla iyiyim. Cenabıhak Halil Hocadan razı olsun. Ben bu süreçte anladım kim, bu tümörden korkmamıza hiç lüzum yokmuş. Bu cins hastalığı olanlar; güvenle, rahatlıkla Lokman Doktor Van Hastanesine ulaşabilirsiniz” diyerek konuştu.

Share: