Marmara Bölgesi’nde sıcaklık mevsim normallerinin 4 ila 9 aşama altına düşecek

Marmara Bölgesi’nde yarından itibaren hava sıcaklığının yağışlarla düşmesi ve hafta boyunca zaman normallerinin 4 ila 9 paye altında seyretmesi bekleniyor.

Hava Bilgisi 1. Toprak Müdürlüğü İstanbul Toprak Tahmin ve Er Ihtar Merkezinden yapılan açıklamaya göre, serencam günlerde albeni sıcaklığının mevsim normallerinin 6 ila 10 basamak üzerinde olduğu bölgede, 19 Ilkgüz’den itibaren gelgel sıcaklığının aşamalı namına düşeceği öngörülüyor.

Hava sıcaklığının hafta ortasından itibaren yağışlarla hissedilir derecede azalacağı ve sezon normallerinin altına gerileyeceği aritmetik ediliyor.

Salı ve çarşamba günleri Sakarya çevresinde, perşembe günü ise bölge genelinde evcil adına görülecek bora şeklindeki yağışların, cuma ve cumartesi günleri ise bölgenin doğusunda aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Serin ve yağışlı havanın önümüzdeki hafta başına büyüklüğünde deli dolu olacağı, çekicilik sıcaklığının sezon normallerinin 4 ila 9 adım altında seyredeceği aritmetik ediliyor.

Ani kıvılcım değişimleri ve sağlam meteorolojik hadiselerle ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınlayacağı albeni hesap pusulası raporları ve meteorolojik uyarıların dikkatle takip edilmesi önem yeryüzü ediyor.

Toprak illerinde bu hafta beklenen günün en faziletkâr hava sıcaklıkları 19 Eylül Pazartesi ve 23 Eylül Cuma günleri üzere şu şekilde: “İstanbul 24-18, Edirne 25-21, Kırklareli 24-20, Tekirdağ 25-22, Kocaeli 29-20, Sakarya 25-19, Yalova 24-16.”

Share: