Malatya siyasa haberi | Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da şişko açım töreninde konuştu: (3)

Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan, Meclise sunacakları anayasa değişikliği teklifinin ehliyetli çoğunluk sağlanarak kabul edilmesinin Türkiye üzere büyük tıpkı üstünlük olacağını belirterek, “Şurası üstelik yapabiliriz, haydi sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim, parlamentoda bu gelişim çözülmüyorsa millete götürelim, kararı millet versin.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesinin yanındaki açık düzenlenen “Battalgazi Fehamet Hastanesi, Hekimhan Tünelleri, Zayıf Kayısı Lisanslı Antrepo ve Borsası ile Yapımı Tamamlanan Ayrıksı Projelerin Şişko Açılış Töreni”nde konuştu.

Yola çıkarken ülkeyi keyif, eğitim, adalet ve itimat gelmek amacıyla dört esas dikme üzerinde yükselteceklerini söylediklerini hatırlatan Erdoğan, amma velakin muvasala, ekincilik, diplomasi ve hep bunlarla beraber dünyada Türkiye’nin birinci olması için adımlar attıklarını anlattı.

Ulaşımda göreve geldiklerinde 6 bin 100 kilometre olan mukassem öğün uzunluğunun öz dönemlerinde 28 bin kilometreyi aştığını dile getiren Erdoğan, “Dağları deldik dağları. Ferhat ile Hoş meselesi var evet, biz Ferhat olduk, Körpe’e dağları delerek yolları açtık.” diyerek konuştu.

Türkiye’bile 26 lime havaalanı varken zaman 58 havalimanının bulunduğunu rapor fail Erdoğan, “Benim vatandaşım uçuşunu yapıyor, oradan evine nakıs saatte, 45 dakikada ulaşıyor. Modern dünyanın talepleri bu değil miydi? Buydu. Biz ülkemize bunu kazandırdık mı? Kazandırdık.” dedi.

Cumhur Reisi Erdoğan, göreve geldiklerinde 76 olan darülfünun sayısını bile 208’e çıkardıklarını anlatarak, “Üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Daha Çok benim Ayşe’m, Fatma’m, Ahmet’im, Mehmet’im İstanbul, İzmir, Ankara, buralara gitmiyor. Artık profesörlerimiz, doçentlerimiz, Muş’a, Ağrı’ya, Iğdır’a, Hakkari’ye gidiyor ve orada bu yavrularımızı eğitiyorlar. Nereden nereye. İş bilenin, kılıç kuşananın. Öyle yan gelip yatmakla bu aksiyon gayrimümkün amma bunları başardık.” ifadelerini kullandı.

“Temel şişman imtihanımız yıpranmamış başlıyor”

Bilcümle bunlarla beraber bu tarihi mücadelenin son çağların genişlik nazik destanı yerine nesiller boyunca dinleyerek kulağa anlatılacağına inandığını tamlayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama ana şişman imtihanımız kullanılmamış başlıyor. Dünyamız politik, konuşu ve sosyal kaosların pençesinde sarsıldığı bire bir dönemden geçiyor. Tığ ise şimdi altını çiziyorum, Türkiye Yüzyılı projeksiyonuyla 2053 vizyonumuzu konuşuyoruz. Ayın 28’inde inşallah Ankara Sadık Spor Salonu’nda ‘Türkiye Yüzyılı’nı cemi dünyayla paylaşacağız. Çabucak konuşmakla kalmıyoruz, üretimiyle, istihdamıyla, ihracatıyla bunu hayata geçiriyoruz. Onun için 5 sunum başlığımız var. Nedir? Envestisman, istihdam, istihsal, dış satım ve cari fazlayla tahaccüm ve büyüyen ayrımsız Türkiye var. Aynı yüzü bu olan madalyonun özge yüzündeyse pusuda muntazır sakat Türkiye kalıntısı zihniyetleri görüyoruz.”

“Yapmacıklı maskelerin aralandığını gördük”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletin korteks bağlamış başörtüsü tartışmasını baştan açtığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bu ağız dalaşı vesilesiyle milletimizin erbap olduğu kamu hukuk kadar eğitimdeki ve kamudaki başörtüsü özgürlüğünü üstelik hala hazmedemeyenlerin yüzlerindeki sahte maskenin aralandığını gördük. Biz kadınlarımızı asla başı belirgin yahut başı muzlim diye niteleyerek sınıflamadık, ayırmadık amma birileri kafasında bu ayrımcılığı bibi aşabilmiş değil. Bay Kemal, senin yanındakiler ne yaptılar? Üniversitelerimizde kandırma odaları kurdular ve bu kandırma odalarına girerken o yavrularımızın başörtülerini maalesef başlarından çekerek aldılar. O kandırma odalarında hesaba çektiler kızlarımızı. Benim özlük kızlarım maalesef imam dil cambazı okulu öğrencisi olduğu halde onlar mortocu hatip okuluna giriş noktasında sıkıntıya maalesef düçar oldular ve ego kızlarımdan bire bir tanesini aldım, bire bir müdürü arkadaşım olan önder hatip okuluna gönderdim. İstanbul’dan tıpkısı bambaşka şehre. Ne? Zira zulmediyorlar. O zulümden örtbas etmek üzere. Mösyö Kemal siz busunuz, bu. Sizi tığ mebzul biliriz. Sizin bu noktada ciğerinizi iyi biliriz ama çıktı bunları yapamıyorsunuz.”

Şu anda devletin tek kurumunda başı peyda, başı mesture ayrımının olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Demincek devletin kurumlarında başı açığı da var başörtülüsü birlikte var. Bilcümle bunlarla bu arada okullarımızda böyle ayrımsız etki var mı? Başörtülüsü de başı açığı de kardeşçe üniversitelerimizde, ortaöğretimde, herhangi bir yerde okuyabiliyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun, barışın, özgürlüğün ve kardeşliğin simgesi olduğunu ve bunu kendilerinin başardığını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Erkek Eksiksizlik, senin hakeza benzeri derdin yok. Bunun amacıyla kızlarımızın ve hatun kardeşlerimizin gönüllerini tamamen rahatlatmak üzere başörtüsü özgürlüğünü, ne teklif ettim? Gel dedim, kanunuesasi güvencesi altına alalım. Bakalım gelebilecek mi? Göreceğiz. Biz şimdi hazırlıkları yaptık. Bu kanunuesasi değişikliğini Meclise göndereceğiz, dirimlik veya gelmez, hedef cemi milletimiz bunu görsün, bunu tanısın, yandaşlarını da tanısın, altılı ganyan masayı de tanısın. Dirimlik tıpkısı ayrıksı laf olan sapkın akımların dayatmalarına karşı ailenin korunmasını birlikte ilaveten tıpkı esas değişikliği teklifinin hazırlığına başladık. Bakalım laf Meclise geldiğinde ki elbette aynı burun içine girecek?

Meclise sunacağımız öneri ehliyetli ekseriyet sağlanarak kabul edilirse Türkiye amacıyla balaban ayrımsız kazanım olacaktır. Ters yönde bir buut ortaya çıkarsa ülkemizi eskimemiş, sivil, özgürlükçü hele böyle ayrımsız anayasaya kavuşturma mücadelemizi inşallah seçimden sonradan da filhakika sürdüreceğiz. Hatta şurası dahi yapabiliriz. İlk kat zaman Malatya’üstelik açıklıyorum. Şurası üstelik yapabiliriz, nedir o? Hadi sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim. Öyle mi, parlamentoda bu hisse senedi çözülmüyorsa millete götürelim, kararı kavim versin. Türkiye Yüzyılı, bundan sonra bu soy tartışmaların aşıldığı yıpranmamış aynı devrin adı olacaktır. Ülkemizi acun liginin ilk sıralarına çıkartacak, milletimizin refahını en son seviyeye yükseltecek 2053 vizyonumuzu hayata geçirebilmemizin önünde tek bariyer bırakmamakta kararlıyız.”

Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa ediyor muyuz? 2023’te iri ve ateş parçası Türkiye yolunu birlikte açıyor muyuz? Ülkemize diz çöktürmenin, milletimize sorumluluk eğdirmenin peşinde olanların heveslerini benzeri kat elan kursaklarında bırakıyor muyuz?” sorularına alandakilerin bilcümle aynı ağızdan verdiği “Evet” yanıtının ardından “Malatya bu amma bilesiniz ki Türkiye üstelik bu. Maşallah Malatya’nın erkek ve etkili evlatları bizimle olduğu müddetçe Allah’ın izniyle cümle bu hedeflere ulaşacağımızdan kimse kararsızlık duymasın. Rabb’im bu mücadeleye verdiğiniz bindi amacıyla hepinizden razı olsun.” dedi.

(Sürecek)

Share: