Malatya evcil haberi: Malatya’nın yöresel ürünleri Sultangazililerle buluştu

Sultangazi’birlikte planlı Lokal Ürün Günleri, Malatya Arapgir Üzüm Festivali’yle başladı, vatandaşlar festivale korkulu demet gösterdi.

Sultangazi Belediyesi, Arapgir Belediyesi ve Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) marifetiyle bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Malatya Yöresel Nişane Günleri ve Arapgir Üzüm Festivali gerçekleştirilen törenle başladı. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile çok sayıda vatandaşın katıldığı festivalde Arapgir üzümünün yanı sıra sarıerik, mor reyhan kabil mahsulat stantlarda yerini aldı. Komutan Dursun ve katılımcılar stantları gezerek, ürünleri inceledi. Festivalde vatandaşlar Malatya’ya saf mor reyhan çayı, kayısı döneri, peynir ve yerel yemekleri tatma fırsatı birlikte bulurken vatandaşların ilgisinin çetin olduğu görüldü.

“Şehirleri tanıtmaya himmet ediyoruz”

Sultangazi Şehremini Abdurrahman Dursun, “Sultangazi’dahi lokal günlerimizin startını veriyoruz. Her sene Sultangazi’üstelik yerel günleri ve bu etkinlikleri devam ettiriyoruz. Bugün üstelik Malatya’yla Arapgir Üzüm Festivali’yle Sultangazi’dahi bu dernekevi günlerin startını vermiş olduk. Sultangazi’dahi hemşerilik az çok yavaş, Anadolu’nun fena hâlde insanlarının buluştuğu, sunturlu bir coğrafyada, 550 bin insanın yaşadığı aynı coğrafyadayız. Memleketlerinden buraya büyüklüğünde geldiler. Örf ve adetlerinden, gelenek ve göreneklerinden kopmasınlar diye şehirleri tanıtmaya mücahede ediyoruz. Kimi Vakit gastronomisini tanıtıyoruz ara sıra kültürünü, turizmini, folklorünü tanıtmaya gayret ediyoruz. Mütenevvi konserlerle yeniden şehirde yaşayanları mutlu etmeye gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

“2 kamer süresince buradayız”

İnsanların sosyalleşmesi için etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyleyen Sultangazi Belediye Başkanı Dursun “İstiyoruz kim haddinden fazla şükür pandemi dönemini atlattık. Toplumsal hale gelsinler, birbirlerini görmeyenler, detaylı süredir birbirleri ile selamlaşmayanlar bugünde benzeri araya gelsinler. Dostluklarını pekiştirsinler ve bu çerçevede evire çevire çalışmalar yapıyoruz. Bugün biraz önceki ifade ettiğim kadar Malatya’yla başladık. Rize, Trabzon, Sivas, Bitlis, Kastamonu böyle bitmeme edeceğiz. Tahminî 2 kamer süresince bu alanda dernekevi günlerimiz bitmeme edecek, Sultangazi’birlikte hayat dolu herkesi buraya Sultangazi Aktiflik Alanı’na, Atatürk Bulvarı’na çağırma ediyoruz. Hem yörelerini görsünler, hem da değişik değişik yöreleri görsünler, onları öğrensinler. Onların kültürünün kuşkusuz olduğunu hissetsinler diye niteleyerek bu çalışmalara bitmeme ediyoruz. İnşallah 2 ay süresince buradayız” dedi. – İSTANBUL

Share: