Makine sürücüsü, kamyonetten savrulan akarsu tankına çarpmaktan son anda kurtuldu

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, gereksiz akarsu tankı tutum halindeki kamyonetin kasasından alın şeride savruldu. Cebin yöndeki makine sürücüsü  Alpay Kars (49) ise su tankına çarpmaktan yaptığı manevra yardımıyla sonuç anda kurtuldu. O anlar ise otomobilin kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, 1 Kasım saat 16.00 sıralarında Bodrum- Turgutreis yolu üzerinde meydana geldi. Abes su tankı, ezgi halindeki kamyonetin kasasından, cebin yöndeki Alpay Kars’ın kullandığı otomobilin ilerlediği yola fırladı. Kars, su tankına çarpmaktan yaptığı tatbikat sayesinde serencam anda kurtuldu. Otomobil sürücüsü Kars, tepki gösterdiği pikap şoförü marifetiyle darbedildiğini kanıt ederek suç duyurusunda bulundu. Yaşadığı olayı anlatan Kars, “Annemin oksijen tüpü bitti. Konacık sanayiden tüpü doldurdum eve doğru giderken en son mazot aldım. Sefer boştu alışılagelen hızımda reviş halindeydim. Turgutreis virajına girdiğim an itibariyle turizm okuluna varmadan önce karşıdan anında mevrut nakliye ara bulucu üzerinde bağlantısı olmayan yeryüzü birkaç 20 tonluk akarsu deposu bir anda cumbalak atarak önüme imdi. Hangi olduğunu anlamadım. Aceleten refleksle sıhhatli tarafa kırıp kendimi baskı kurtardım. O kadar çabuk geliyordu kim 300 metre sonradan durabildi. Sürücü elan sonradan yanıma gelerek ‘Sen dahi tıpkısı öz var mı?’ dedi. Ben de ‘Bir şeyim bulunmayan, neden bunu bağlamadın, lacerem hakeza ayrımsız şey yaptın, bittabi istekli şoförsün?’ diye sorduğumda bile gırtlağıma sarılarak beni sözlü taciz etmeye başladı. Arabaya binip, bölgeden uzaklaştım, miftah kameramda her madde mukayyet. Savcılığa yanlışlık duyurusunda bulundum” dedi.

O anlar ise otomobilin kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntüde, ayrıksı yönde ilerleyici kamyonetin kasasından fırlayan akarsu tankının refüje çarpması, Kars’ın ani manevrasıyla tanktan kurtulması düzlük alıyor.

Share: