MACARİSTAN SOKAK TAKIM GRUBU ‘BAND OF STREETS’ İSTANBUL’DA

Macaristan çıkmaz mızıka grubu ‘Band Of Streets’ Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi’nin davetiyle İstanbul Şehir Görüşme’ın eş sahipliğinde üniversitenin Taksim yerleşkesinde ve Şişhane Meydanı’nda dinleti verdi.

Geçmişten günümüze birçok eseri seslendiren ‘Band Of Streets’ çalgı topluluğu, İstanbul ayağındaki konserini İstanbul Şehir Görüşme’ın ev sahipliğinde İstanbul Şehir Üniversitesi’nin Taksim yerleşkesinde gerçekleştirdi. Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi’nin davetiyle gelen takım üniversitenin bahçesinde gücük benzeri dinleti verdi. Sonrasında Şişhane Meydanı’nda konserine bitmeme eden takım, vatandaşlar aracılığıyla balaban bent gördü. İlk konserini Kocaeli’dahi veren takım İstanbul’dan sonra Bursa ve Ankara’ya gidip konser verecek.

‘İSTANBUL SITE TEKELLÜM TÜRKİYE VE İSTANBUL’UN KÜLTÜR HAYATINA HAYIRLI OLSUN’

İstanbul Site Görüşme’ın Müessis Direktörü Doçent Dr. Ahmet İlkay Ceyhan, ‘Bugün Liszt Enstitüsü Macar Firez Merkeziyle ortaklaşa düzenlediğimiz dinleti ile Kilitsiz Küreksiz Yetişek Vakfı (ENEV) ve İstanbul Kent Üniversitesi iştiraki olan İstanbul Kent Müzakere’ın evvel etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Band Of Streets grubu, Liszt Enstitüsü Macar Kültür Sarayı’nin daveti ile burada. Bizim, kültürler arası iletişimi seçmek, kültürel gelişmelerin içerisinde yer alabilmek kabil bir misyonumuz var. Ona güvenerek uluslararası tıpkı grupla dörtköşe azıcık eylemek için hakeza benzeri kodifikasyon düzenledik. Dörtköşe benzeri ser yapalım istedik. İstanbul Kent Konferans Türkiye ve İstanbul’un kültür hayatına hayırlı olsun’ dedi.

‘MACARİSTAN’DA YER İYİ SOKAK BANDOSU YERINE TANINIYOR’

Macar Kültür Sarayı Müdürü Dr. Gabor Fodor, Band Of Streets Macar ekibinin 3. el Türkiye’ye geldiğini belirterek, ‘Grup, 3. Misil Türkiye’ye Macar neşesini getiriyor. Bu el Kocaeli, İstanbul, Bursa ve Ankara’birlikte konser verecekler. Macaristan’da en bereketli sokak bandosu yerine tanınıyor. Macar Milli Ayak Topu takımı maçları öncesinde birlikte taraftarları coşkulandırmak amacıyla sokaklarda müzik çalıyorlar. İstanbul’de Kent Üniversitesi’nden sonra Şişhane meydanında İstanbullularla buluşacaklar’ diye konuştu.

‘TÜRKİYE’DE KENDİMİZİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUZ’

Band Of Streets grubundan Mate Füzy, 3. Nöbet Türkiye’da olmaktan haddinden fazla mutlu olduklarını rapor ederek, ‘Türkiye’birlikte kendimizi çok bol hissediyoruz. Grubumuz bundan sonra 10. Yaşını doldurdu. Macaristan’birlikte bu kök çıkmaz bandosu tarzında takım müziği yutmak esasta bizim patentimiz ve bundan da haddinden fazla iri bire bir hava duyuyoruz. Türkiye’nin beraberinde İspanya ve İtalya’de de sokaklarda konser verdik. İtalya’da acun fuarında konser ita şansımız oldu. Esbak Kocaeli’deydik. Bugün İstanbul’dayız. Yarın ise Bursa’ya akabinde üstelik Ankara’ya gideceğiz. Sayın Macaristan Ankara Büyükelçisi’nin daveti konusunda geldik. Bu vesileyle namına çokça teşekkürname ederiz’ ifadelerini kullandı.



Share: