Kuyumcunun dalgınlığı başını yaktı! 60 bin liradan çok parayı öz elleriyle verdi

Adıyaman merkez Sümer Meydanı’nda mevcut tıpkısı kuyumcuya giren ve ismi belirlenemeyen aynı dirilik kuyumcudan 5 bin 100 İsveç kronunu bozdurulmasını istedi. Kuyumcudaki begayet yoğunluktan hava aynı süre bekletilen kişiye 6 bin 700 TL servet verilmesi gerekilirken kuyumcu çalışanı canlı, 67 bin 300 TL ifa yaptı. Paraları biricik yegâne servet tutma makinesinden geçiren ve hepsini bir poşete koyan tendürüst 5 bin 100 İsveç kronu karşılığında 67 bin 300 TL parayı kişi elleriyle konfirmasyon etti.

PARAYI GERİ GETİRMESİNİ BEKLİYORLAR

Parayı kayran birey kuyumcudan ayrılarak gözlerden kayboldu. Bire Bir süre bilahare aşkın mülk verildiğini anlayan işletme sahipleri durumu polis güçleri ekiplerine bildirerek fazla servet verdikleri kişinin bulunmasını dilek etti. Kısaca 1 hafta önceki yaşanılan olayla ilgilendiren yerine Cevahirci İşletmecisi Duygusal Dereci, parayı düz kişinin bile bu durumdan agâh olmadığını düşündüğünü, fazla para aldığını bilmesi halinde gelip konfirmasyon edeceğine sakıncasız olduklarını vurguladı.

“KAYIRICI NİYET OLDUĞUNA İNANMIYORUZ”

Parayı bozduran kişinin yaşlı biri olduğunu ve aldığı fazla parayı köylü getirmelerini isteyen Can Dereci, “Bundan 1 hafta önce yaşlı aynı amcamız geldi. Eline İsveç parası vardı, bunun değeri bin 330 TL’ydi. 6 bin 700 TL ödeme yapmamız gerekirken hareket yeri çok yoğundu ve bizim çocuğun bu aha çok tecrübesi olmadığı amacıyla 67 bin 300 TL diye niteleyerek münevver makineden. Bekledik ihtimal emmi parayı düşüncesiz getirir diye bağımlı bu aha dip niyette bulunmayan. Bizim aşkın paramız amcaya geçtiği amacıyla amcamızı tanıyan, gören olursa namına durumu söylemesini ve parayı reddetme etmesini dilek ediyoruz. Gelişigüzel ne ayrımsız eğin niyetin olduğuna inanmıyoruz. Amcamızın de bu durumun farkında olduğunu sanmıyoruz. Bizler aşkın verilen paramızın iadesini istiyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Share: