KÜTAHYA’DAKİ FETÖ OPERASYONUNA 13 TEVKIF

KÜTAHYA merkezli 14 ilde, FETÖ’nün finansal yapılanmasına müteveccih planlı operasyonda gözaltına alınan 65 şüpheliden, örgütün sanki yıpranmamış memleket imamı olan Mustafa K.?nın de aralarında bulunduğu 13 karanlık tutuklandı.

Inanma Umumi Müdürlüğü’nce FETÖ’nün finansal yapılanmasına yönelik başlatılan ‘Gazi Turgut Aslan Operasyonu’ kapsamında Kütahya’nın yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Isparta, Bursa, Çanakkale, Hakkari, Çorum, Denizli, Manisa, Antalya, Eskişehir ve Nevşehir’de eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonda FETÖ’nün finansal yapılanmasında düz aldığı belirleme edilen 65 münasebetsiz gözaltına makbuz. Kütahya’ya getirilen şüpheliler geçirildiği esenlik kontrollerinin arkası sıra adliyeye atıf edildi. Şüphelilerden 7’si müddeiumumilik ifadesinin ardından 45’i ise irsal edildiği Barış Ukubet Hakimliği’nce adli kontrol ve ev dışına yokuş yasağı konuşarak başıboş bırakıldı. Kütahya’de örgütün neymiş bakir mülk imamı olduğu tamlanan Mustafa K. ile şüpheliler İsmail Ş., Arzu D., Zülfiye K., İlker Y., Teşrinisani Ş., Meral M., Elif I., Ender Y., Yıldız P., Yüksek Bilgi B., Selma K. ve Mihraç Y. ise ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.

Operasyonda, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 138 bin 680 teklik, 70 bin 575 dolar, 2 bin 520 euro, 2 çeyrek altın, 2 skor bilezik, 1 zer bileklik ve çok sayıda el telefonu ile elektronik beyin ele geçirilmişti. Soruşturma sürüyor.

Share: