Kütahya’da spor çalıştayı

Kütahya Belediyesi’nin tevhit ettiği spor çalıştayı, Belediye Reisi Alim Işık’ın katılımıyla başladı. Başbuğ Işık, “Bu çalıştayda rastgele şeyi konuşmamız lazım. Buradan benzeri spor stratejik planı çıkaracağız. O yüzden birikimi olan herkesin o birikimi paylaşmasını hele istirham ediyorum” dedi.

Geleceğin teminatı olan gençlerin spora yönelmeleri, dokuncalı alışkanlıklardan uzak durmaları ve dimdik erat kendisine gelişmeleri üzere Kütahya Belediyesi’nin yatırımları ve destekleri sürüyor. Bu çerçevede, şehirde sporun durumu, kulüplerin beklentileri, yapılabilecekler ve önerilerin tartışılacağı spor çalıştayı, Kütahya Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü aracılığıyla tevhit edildi. Akademisyenler, sporcular, spor kulübü yöneticileri ve şehrimizin önde gelenlerinin destek verdiği çalıştay, Şehremini Prof. Dr. Bilen Işık’ın katılımıyla başladı.

Çalıştayın açılışında mütekellim Komutan Işık, “Üç yıldır ne uğraş verdiğimizi Uray Kütahyaspor ile ilişkin siz biliyorsunuz. Yazılanlara bakarsak çöplükten almışız, çöplükte bando duruyor. Pandemi döneminde bir teklik maskeyi üstelik almaktan vurdumduymaz duranlar zamanı geldiğinde ahkam kesecek hakkı nereden buluyorlar kendilerinde. Hocayı gönderin diyorlar. Gönderdik güzeşte sene, gönderdiğimiz hoca ikinci ligde gün yazıyor. Yer azından buradan elan arka ayrımsız kategoride hocalık yapıyor. Play-off maçına çıkıyorsun, senin istekli sporcun karşılaşma başlamadan çekişme başlatıyor. Zat sahamızda maç oynuyoruz, küfür cezası ayrı, ecnebi husus cezası ayrı, düzlük metres cezası ayrı kulüp ödüyor. Şehrin başarıya amade olması geçişsiz. Onun amacıyla bu çalıştayda seçme şeyi konuşmamız lazım. Eksiğimiz neyse başlamak üzere, fethetmek için. Kimseyi spordan istisna etmek değil amacımız. Amacımız burada sporu yaymak, şehrin ortak değerleri arasına öğütmek. 5 yıl boyunca Kütahya’da spor nasıl yönlendirilecekse tüm konuşmaları pusat altına alacağız, çalıştayın bire bir çıktısı yerine vesika haline getirip sizlere bile ulaştıracağız. Buradan ayrımsız spor stratejik planı çıkaracağız. Onun için birikimi olan değme hemşehrimin o birikimi paylaşmasını, belediyemizin eş dökümanında fikirlerinin vadi almasını sağlamasını hele istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kütahya Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün kombinasyon ettiği spor çalıştayı açılışın ardından, Moderatör Mustafa Demirdağ’ın “Kütahya’da Herkes İçin Spor” ve “Kütahya’da Okul Sporları” mevzulu konuşmalarla bitmeme etti.

Spor çalıştayına; Kütahya Şehir Konseyi Başkanı Ahmet Arabacı, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahim Özdilek, Kütahya Şehremaneti Komutan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ertuğrul Cevahir, MHP Kütahya Tarz İlçe Başkanı Ayhan Amatör, Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Garaz Cengiz, Kütahya Belediyesi kat müdürleri, akademisyenler, spor kulübü yöneticileri ile sporcular ve çokça sayıda can katıldı. – KÜTAHYA

Share: