Küşat töreninde mütekellim Cumhur Reisi Erdoğan’dan, İmamoğlu’na çevirme: Bizim yaptığımız raylı sistemleri sahiplenmek istiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik- Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı açılışında açıklamalarda bulundu. Reisicumhur Erdoğan, İstanbul’da bakir nesir edilen hastanelere revan yolların yapımında sıkıntılar bulunduğunu belirterek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yüklendi. Reisicumhur Erdoğan, “Vaktiyle biz İstanbul’da şifahane inşa ettik mi, belediye başkanlarım Eder Topbaş, Mevlüt Tevazulu şipşak kat yapımına girişirlerdi. Şimdi anca mi, aktüel başkan geldiğinden beri elini taşın altına koymuyor. Birileri bizim yaptığımız bu raylı sistemleri dadılık etmek istiyor. Bunların kimler olduğunu anlıyorsunuz değil mi? Bunlara sunma domuzuna dersi Haziran’da vermeye var mıyız?” ifadelerini kullandı.

“BİZ SEVGİMİZİ, BU ŞEHRE YAPTIĞIMIZ YATIRIMLARLA GÖSTERİYORUZ”

Reisicumhur Erdoğan’ın açıklamalarından özge satır başları ise şu şekilde: “Tığ sevgimizi bu şehre yaptığımız yatırımlarla gösteriyoruz. İstanbul’a kazandırdığımız eskimemiş ulaşım projemizin aldatıcı olmasını diliyorum. Uzunluğu 7.4 km olan 4 istasyonlu bu yer altı treni hattı, Sabiha Gökçen Havalimanı’nı Kadıköy’e bağlamaktadır. Pendik’ten 10 dakikada, Kartal’dan 12 dakikada, Kadıköy’den 50 dakikada yayılmak tür arkaç gelmiştir.

“BU HATTI İSTANBUL HAVALİMANI’NA KADAR ULAŞTIRACAĞIZ”

Önümüzdeki beş altı kamer içinde şu zaman devam eden yatırımlar tamamlandığında bu hattı İstanbul Havalimanı’na büyüklüğünde ulaştıracağız. İstanbul’daki raylı tümce ağı uzunluğunu 270 km’nin üstüne çıkarıyoruz. Halen inşası süren projelerle bu misil 366 kilometreyi geçecektir. Birileri raylı sistemleri üzerine ahzetmek istiyor. Bunlara dersi seçimlerde vereceğiz.

“İSTANBUL’UN RASTGELE GÜNDEMİ BİZİM GÜNDEMİMİZDİR”

İstanbul’un seçme sorunuyla ilgileneceğiz. Turizminden ticaretine bu şehrin her bir gündemi bizim gündemimizdir. İBB’nin şehremini Bodrum’da. Erdoğan’ın bakanları nerede? Doğal afetin olduğu yerde. Yeri geliyor Kastamonu’da, yeri geliyor Bartın’da… Şu anki İBB Belediye Reisi’nın benzeri işin ucundan sancımak kabilinden tıpkı derdi namevcut. Bacanak ben İstanbulluyum. Burada büyüdüm. Nerede neyin elbette olduğunu gayet iyi bilirim. Bana İstanbullu vatandaşım soruyor. Şehremini hangi iş yapar? Haziran geliyor. Haziranda bunların topuna gereken dersi İstanbullu verecektir. Ama ilgili Bakanlığımız sorunu çözüyor ve vatandaşımızı kıygın etmiyor. İstanbulluyu biilaç, iyesiz bırakmıyor. Bizim derdimiz yöntem, gönül rahatlığı ve ön değildir. Yaşanan seçme toptan akse Türkiye’nin ve onun vitrini olan İstanbul’un önemini bire bir el henüz arttırıyor. Türkiye ve İstanbul düğümleri çözüyor, etrafına barış ve sevgi iklimi yayıyor.”

Share: