Küçükçekmece’de tıpkı can, kızına yakıştıramadığı damadını kalbinden bıçaklayarak katletti

Küçükçekmece İnönü Mahallesi’nde 21 Eylül Çarşamba günü akşam ezanı saatlerinde Turhan Ketenci, damadı Yanardağ Çubukcu’yu kalbinden bıçaklayarak öldürdü. İddiaya bakarak, Ketenci torunu doğduktan aynı hafta sonradan kızını görmeye gitti. Kapıyı damadı açınca aralarında ağız dalaşı yaşandı. Ketenci, sıkça kızına yakıştıramadığını dile getirdiği damadı Yanardağ Çubukçu’ya bıçakla saldırdı. Damadını kalbinden bıçaklayan Ketenci, rahat tavırlarla görüngü yerinden ayrıldı. İhbar konusunda fenomen adına polis güçleri ve keyif ekipleri sevk edildi. Çubukçu sağlık ekiplerinin müdahalelerine karşın hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Turhan Ketenci, çıkarıldığı mahkeme vasıtasıyla tutuklandı. Güveyi Volkan Çubukcu’nun cenazesi 23 Ilkgüz Cuma Namazı günü Bartın Ulus’ta defnedildi.

“ANNEME KÜFRETTİ, ELİNİ BELİNE GÖTÜRÜNCE SİLAHI VAR SANDIM”

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı cinayetle ilişkin soruşturma başlattı. Ketenci, savcılıkta alınan ifadesinde fenomen haset dünürünün evine gittiğini, burada karşılaştığı damadıyla aday ağız dalaşı yaşadıklarını, annesine küfredince çok sinirlendiğini öne sürdü. Kızının kaçarak evlenmesi zımnında damadıyla arasında antagonizm olduğunu, amortisör için aldığı beyaz eşyanın markasıyla ilişkin üstelik ülkü çıkardığını belirten Ketenci, tartışma sırasında elini beline götürünce silahı olduğunu düşünerek, yanında taşıdığı savmak bıçağını kendisini savunma için kullandığını kanıt etti. Ketenci ‘Kasten öldürme’ suçlamasıyla, tutuklanma talebiyle irsal edildiği duruşma eliyle tutuklandı. İlk tespitlere bakarak güveyi Yanardağ Çubukçu’nun kalbinden ve bacağından aldığı bıçak darbeleriyle öldüğü belirtilirken, soruşturmada ölü açımı raporlarının beklendiği, tanık ifadeleri alındıktan bilahare iddianamenin hazırlanacağı öğrenildi.

KAYINPEDERİN EVE GELİŞİ GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Damadı ile tartışma yaşadığı ve kendini gözetmek için bıçak kullandığını ifade fail Turhan Ketenci’nin olayın yaşandığı ahit, damadının evine gelişine ilişik asayiş kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Binanın önüne yanaşan otomobilden inen Turhan Ketenci’nin doğrudan binaya yöneldiği, bu sırada ise otomobili ayrıksı benzeri kişinin park ettiği görüldü. Binaya giren Turhan Ketenci, tıpkısı an geçmeden gine otomobile dönerek buradan ayrıldı.

“CANLI SİNEK BİLE BIRAKMAM DİYE TEHDİT ETTİ”

Kayınpederi marifetiyle bıçaklanarak öldürülmüş Volkan Çubukcu’nun ızdıraplı ailesi o akşam yaşananları anlattı. Yanardağ Çubukçu’nun eşi Meral Çubukçu, “Yanardağ ile biz çok önceleri bir yerde çalışıyorduk. Babam de orada çalışıyordu. O zamanlardan beri Volkan’ı sevmiyormuş. İşten çıkınca yollarımız ayrılmıştı. Tıpkısı müddet sonra tekrar yollarımız kesişti, sevdik birbirimizi. Babam kesinlikle istemediğini söyledi. Volkan’ı sevdiğimi ve istemeye geleceklerini belirttim. ‘Kesinlikle gelmesinler’ dedi babam. ‘Çoban olsa kabul ederim ama onu kabul etmem’ dedi. Ben de sevdiğimi belirttim. Sonraları tığ kendi aramızda nikah kıyıp dernek yaptık. Yeryüzü esasen beri yalnız babam alın çıkıyordu. Evlendikten sonradan aramız bozulunca babamla yeniden geçinmek amacıyla araya karı dostlarımızı soktuk. Barıştıktan sonradan babamın isteğiyle ikinci düğünümüzü yaptık ve herhangi bir şey normale döndü. Henüz sonra eşimin sigarasından sakalından rastgele şeyinden tasalı olmaya başladı. Elan sonraları ego dahi oradayken kayınbabamın evine geldi ve ‘canlı sinek üstelik bırakmam’ diye niteleyerek gözdağı etti. Yetkililerden bu konu için arkalama istiyorum. Ona arkalama edenlerin ki olduğunun bulunmasını istiyorum. Onların üstelik ceza almasını istiyorum” dedi.

“BEBEĞİN DOĞUMUNA GELDİ HASTANEYE, HİÇBİR SIKINTI YOKTU”

Gözyaşlarına bilgili olamayan Volkan Çubukcu’nun annesi Satiye Çubukcu, “Haddinden Fazla güzeldi, aralarında hiçbir külfet yoktu. Bebeğin doğumuna geldi hastaneye, tek etki yoktu. Tek olmadık şeylerden çocuğuma gıcık reşit. Gelinimle birlikte aralarında tek yük yoktu. Annesi olsun babası olsun ailecek çocuğumun mutluluğunu kıskandılar. O geceleyin hedefinde belki dahi ben vardım. Ben bu vicdan azabıyla yaşayamıyorum, adalete güveniyorum. Bu adamın sonuna kadar cezalandırılmasını istiyorum. O akşam birlikte bulunup yardım eden insanların bir an ilk bulunmasını istiyorum. Benim bir oğlum henüz var, ben onu dahi ütülmek istemiyorum. Ben bir anneyim ciğerim yanıyor. Adaletin onun peşini bırakmayacağına inanıyorum” diye konuştu.

“SÜRÜCÜ ALSAYDI KIZIMI BU ALMASAYDI”

Ata Mustafa Çubukcu ise, “Oğlumu, kayınpederi kapının uğrunda geldi, katletti. Katletmeden bir ahit geçmiş kayınpederi, ‘ben bu çocuğun sakalından ve konuşmasından hoşlanmıyorum. Uyar, ego bu nev davranışları sevmiyorum. Bari güdücü alsaydı kızımı birlikte bu almasaydı’ diyor. Sonuç zamanlarda dahi daima ‘seni bile öldürürüm o çocuğu da öldürürüm’ diye niteleyerek kızının telefonuna mesajlar atıyormuş. ‘Ego raporluyum, sizi öldürürsem ego ceza falan almıyorum. 5-6 kamer yatarım, 7’nci ayı yatmam üstelik’ diye niteleyerek benzeri dolaşma öncesinden söyledi” şeklinde iddialarda bulundu.

Yanardağ Çubukcu’nun kardeşi Hedef Çubukcu, “İşten gelmiştim, istirahat etmek amacıyla odama geçtim. Kestirmece 40 dakika sonraları bağırış sesleri duydum. Abimin yere düştüğünü gördüm, kanaması vardı. Bağırıyordu abim evin ortamında, ‘babam beni bıçakladı’ diyerek. Çarçabuk arabaya bindirip hastaneye götürdük. Hastanede öldüğü anlaşıldı. Son sözlerinde abim, kayınpederinin onu öldürdüğünü söylüyor. Canımız yandı, ciğerimiz söndü. Tıpkısı bıçak parçalanmamış ailemize girdi. Suçluların sunma tehlikeli şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Share: