Küçükbaş efsanevi pazarında şita mevsimi olması rağmen alışverişler hızlandı

Küçükbaş efsanevi pazarında şita mevsimi olması karşın alışverişler hızlandı

Pazarda kurbanlık alımları aylar öncesinden başladı

Kızışan pazarlıklar araya girenler ile çözülüyor

AFYONKARAHİSAR – Afyonkarahisar’da kurulan küçükbaş hayvan pazarında kış mevsimi olmasına rağmen alışverişler hızlanırken, ağızotu fiyatlarından şikayet eden üreticiler ise aldıkları kucak ve kuzuları Kurban Bayramı’na kadar besleyip satacaklarını rapor ettiler.

Şuhut ilçesinde hafta sonları kurulan efsanevi pazarı kentin küçükbaş gurur satımında adeta fiyatların belirlendiği Aksata haline geldi. Kentin tıpkısı haddinden fazla ilçesinde azrail ve satıcılar kurulan pazarda ayrımsız araya gelirken, pazara zaman zaman yer illerden bile satıcılar geliyor. Sabah er saatlerde pazarın yolunu tutan satıcılar ile alıcılar ortada pazarlıklar ise gene er saatlerde başlıyor. Kızışan pazarlıkları ise araya girenlerin sayesinde çözülüyor. Pazarda küçükbaş hayvan bilimi kilogramına göre bin 500 ile 2 bin 550 TL beyninde azrail buluyor.

Pazara eş fora etmek için gelen Cezmi Dursun isimli besici kazandıkları paranın kendilerini memnun etmediğini kaydederek, yaşam şartlarının edisyon olduğunu söyledi. Dursun, 40 kiloluk tıpkısı koyunu 2 bin 500 TL’ye büyüklüğünde sattıklarını anlatım etti.

Bir başka üretici Hasan Binek ise sabah erken saatlerde pazara geldiğini ve aldığı küçükbaş hayvanları Kurban Bayramına büyüklüğünde besleyeceğini dile getirdi.

Share: