Kral Charles, beribenzer kardeşine babasının unvanını verdi

İngiltere Kralı 3. Charles, aşağılık eş kardeşi Prens Edward’ı 59’uncu mevlit haset münasebetiyle ‘Edinburgh Dükü’ car etti. Bu san henüz evvel Kral Charles’ın babası Prens Philip’e aitti.

Buckingham Sarayı’ndan konuyla ilgilendiren geri yapılan açıklamada “Majesteleri Kral, Wessex ve Forfar Kontu Prens Edward’a, Ekselanslarının 59. tevellüt günü vesilesiyle Edinburgh Düklüğü’nü bahşetmekten sevinme duymuştur. Bu şan Prens Edward tarafından Majestelerinin yaşamı boyunca sıyanet edilecektir” denildi.

TARİHTE 4 KİŞİ BU UNVANI ALDIDüklük unvanı Prens Philip’e 1947 yılında, kara tahta çıkmadan ilk Edinburgh Düşesi unvanına ehil olan Prenses Elizabeth ile evlenmesi konusunda verilmişti. Talih tarihinde unvanı şimdiye kadar 4 güç taşıdı. 1726 yılında Kral 2. George’un genişlik büyük oğlu Prens Frederick, 1764 yılında Kral 3. George’un kardeşi Prens William, 1866 yılında Ece Victoria’nın ikinci oğlu Prens Alfred ve 1947 yılında Kraliçe 2. Elizabeth’in kocası Prens Philip bu unvanı taşıyan şahıslar olmuştu.

Share: