KORMER’de görev dağılımı yapıldı

Korkuteli Mermer İhtisas Tevhit Uran Bölgesi’nde fariza dağılımı yapıldı.

Antalya Valiliği ile Antalya Tecim ve Endüstri Odası (ATSO) aracılığıyla kurulan Korkuteli Mermer İhtisas Kombinasyon Uran Bölgesi’nde (KORMER) fariza dağılımı yapıldı. Antalya Valisi Ersin Musannif Başkanlığında yapılan toplantıya, ATSO Başkanı Mualla Ilkbahar de çağrılı olarak katıldı. Tevhit Endüstri Bölgeleri Aplikasyon Yönetmeliği layıkıyla Antalya Valisinin Girişimci Yıldız Bilimi Başkanı olduğu KORMER’in Müteşebbis Gök Bilimi Komutan Vekilliğine, ATSO Divan Üyesi ve Antalya OSB sanayicisi Osman Bahçe seçildi. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü üstlendiği KORMER’üstelik, Umumi Heyet Başbuğ Vekilliğine gine Osman Bahçe seçildi. Güruh çerçevesinde ayrıca Girişimci Gök Bilimi, Idare ve Denetim Kurulunun bakir üyeleri da belirlendi.

15 nefis heyet

12 üyesini ATSO’dan 3 üyesi de Antalya Valiliğinden düz KORMER Girişimci Heyetinde hep 15 can görev aldı. Antalya Valiliğini temsilen Vali Ersin Müellif, Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Antalya Valiliği Yatırım İzleme Eş Güdüm Başkanlığından da Fatih Özcan kayran aldığı Müteşebbis Heyette ATSO’yu temsilen fariza kayran eşhas şu şekilde sıralandı; “Osman Bahçe, Ahmet Kazım Sarıgüney, Barış Büyükyörük, Ahmet Bülbül, Miğfer Sarp, Mütehammil Büyükkalay, Mütehammil Türen, Süreyya Demirtaş, Anıl Talat Akbağ, Fadime Doğan, Musa Begayet, Serkan Ilkbahar.”

Hile ve teftiş kurulu

Girişimci Heyet Üyelerinin öz aralarında yaptığı seçme ile belirlenen KORMER Hile Kurulunda Sezgin Üçüncü ve Osman Bahçe ile gelişigüzel fariza düzlük değişik isimler ise Ahmet Kazım Sarıgüney, Sulh Büyükyörük ve Ülker Demirtaş oldu. Fadime Doğan ve Ahmet Bülbül’de Denetleme Kurulu Üyesi adına göreve başladı.

Kullanılmamış zürriyet OSB

KORMER ile ilişik çokça aceleci, aktif ve inovatif adımlar atılacağını bildiren ATSO Başkanı Büyük Ilkbahar, Müteşebbis Heyetin balaban çoğunluğunun Antalya OSB sanayicilerinden oluşmasının KORMER üzere şişman tıpkı nasip olduğunu aktardı. KORMER’in kurulum süreçlerinde Antalya OSB’nin deneyim ve bilgisinden faydalanacak olunmasının, mecmu Türkiye’ye denk olacak benzeri OSB kurulum sürecine dönüşeceğine özen çekici Bahar, “Kullanılmamış OSB’lerin kurulum süreçlerine, bölgede kâin gelişmiş OSB’lerce bindi verilmesinin büyük aynı yarar oluşturacağını dile getirmiş, kanun ve yönetmeliklerde aranjman yapılarak Girişimci Heyette mevcut OSB’lere birlikte meydan verilmesini istek etmiştik. KORMER’in kurulum sürecine Antalya OSB ve Toprak sanayicilerinin katacağı devimselcilik, bahis konusu talebimizin elbet tıpkı ekleme ayar oluşturduğunun tespiti amacıyla kebir aynı şanstır. Antalya OSB’de elde ettiğimiz birikim ve gelişimi KORMER’birlikte elan üstelik müstakbel bir seviyeye taşıyarak, yıpranmamış nesil OSB’lerin en adamakıllı örneklerinden birini Korkuteli’nde hayata geçireceğiz” dedi.

Antalya ekonomisine katkı

KORMER ile Antalya sanayisinin henüz üstelik gelişip güçleneceğini anlatım eden Girişimci Gök Bilimi Komutan Vekili Osman Bostan, istihdamdan ihracata büyüklüğünde Antalya ekonomisine herhangi bir açıdan zait ayar katacak tıpkısı derece oluşturmak için çalışacaklarını söyledi. Sürece sağladığı katkılar için Antalya Valisi Ersin Edip ve Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü’ye teşekkür fail Bahçe, altyapı ve parselleme süreçlerini ivedilikle tamamlayıp tahsis aşamasına gelmeyi, eskimemiş yatırımları mevki ekonomisine kazandırmak amacıyla sabırsızlandıklarını aktardı. – ANTALYA

Share: