Konya’daki Barınakta Yaşanan Vahşete İzmir’den Reaksiyon: “Barınaklarınız Kan Kokuyor”

Haber: ABDULLAH ÇELEBİ – Kamera: KERİM MAKSAT

Konya ve Ankara’daki hayvanlara yönelik çabukluk görüntülerine İzmir’den reaksiyon geldi. “Barınaklarınız kan kokuyor”, “Susma haykır, daim olmak haktır” sloganları atan hayvanseverler, “Yitirdiğimiz değme birey amacıyla çok üzgünüz amma öfkemiz, üzüntümüz şişman. Nefretinizle kuşattığınız bu dönemde, hiçbir zararı sıfır bigünah hayvanları bu münasebetsiz zihniyetinize kurban etmeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

İzmir Barosu’nun çağrısıyla bugün Han Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde tıpkısı araya gelen hayvanseverler, Konya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ile Ankara’nın Mamak ilçesinde yaşanan ve toplumsal medyaya sakıt görüntülerle ortaya çıkan hayvanlara yönelik şiddete reaksiyon gösterdi.

Hayvanseverler, “Hayvanların yaşam hakkını ihlal etmeyin”, “Özgürlükleri bizim elimizde” yazılmış pankartlar açıp “Barınaklarınız zaman kokuyor”, “Susma haykır, süregelmek haktır” ve “Zincirleri kır, kafesleri parçala” sloganları attı.

“KÜPELİ HAYVANAT TOPLANDI”

Hayvanseverler adına basın açıklamasını, İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyesi avukat Tuğçe Biçer yaptı. Açıklama şöyle:

“24 Son Teşrin Perşembe Günü, Ankara Mamak’ta uray ekiplerinin kamyonlarla sokaktan küpe çiçeği efsanevi topladığını gördük. Türe savunucusu meslektaşlar, gönüllüler, bu hayvanları almak amacıyla sabaha kadar bakımevi uğrunda bekledi. Darp edildiler, polis müdahalesine maruz bırakıldılar. Birlik bu hukuksuzluk ve yöntemsizlik silsilesi karşısında hayvanların akıbeti için bir tane bir izah yapmayan şehremaneti, ‘Sokakta hayvan olmaz’ çağrısıyla Twitter’birlikte arkadaşça odası açmakla yetindi. Bir dönüş, Cumhurbaşkanı’nın iki çağ geçmiş ‘Nefis tıpkı yer’ diye niteleyerek tabir ettiği Konya Bakımevi’nde, küpe çiçeği köpeklerin sokaklardan toplatılarak hapsedilmiş olduğunu öğrendik. Paylaşılan görüntülerde, köpeklerin açlıktan birbirlerini yediklerini, tıpkısı bakımevi çalışanının kürekle larpadak fazla köpeğin kafasına vura vura onları öldürdüğünü izledik.

“KARANLIK ZİHNİYETİNİZE KURBAN ETMEYECEĞİZ”

Bir Tane bir devir içerisinde yaşanan bunca ihlal, katliam, hukuksuzluk, zaman mevzuatta var olan yasanın etkisizliğini bizlere benzeri misil daha gösterdi. Meclis’te konforlu alanlarınızda otururken çıkardığınız yasalarınızın hayvanları değil, kırım yapanları koruduğunu bizler biliyoruz. Hayatında hiç kademe görmemiş kişilerin hayvanların bu eziyet yuvalarına kapatılmasını istek etmesinin sonucu olarak yaşanan ve zekâ değişmedikçe yaşanmaya dahi bitmeme edecek bu katliamların ana sorumlularını hepimiz biliyoruz. Zaman korkuyla, baskıyla, nefret siyasetiyle yönetilen bu ülkede bizler, rastgele canlının dirim hakkını savunmaya bitmeme edeceğiz. Yitirdiğimiz herhangi bir duygusal üzere çok üzgünüz, amma artık öfkemiz üzüntümüzden birlikte nazik. Nefretinizle kuşattığınız bu dönemde, tek zararı olmayan tertemiz hayvanları bu yabansı zihniyetinize kurban etmeyeceğiz.”

Share: