Konya Azık ve Ekincilik Üniversitesi’nde rektörlük zaman tasdik töreni yapıldı

Konya Azık ve Tarım Üniversitesi’nde rektörlük zaman doğrulama töreni gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya bakarak, Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Ara 2022 çağ ve 2022/661 dar Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Konya Azık ve Tarım Üniversitesi’ne asaleten rektör olarak atanan Prof. Dr. Erol Turan, ön odasında gerçekleştirilen zaman doğrulama töreninden sonradan rektörlük görevine başladı.

Üniversiteye gelişinde Mütevelli Gök Bilimi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, mütevelli heyet üyeleri, rektör yardımcıları, dekanlar, akademik ve idari personel yoluyla karşılanan Prof. Dr. Erol Turan, törende danışma yaptı.

Açıklamada görüşlerine saha sunulan Prof. Dr. Erol Turan, “Öncelikle bu vazifeyi şahsıma tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a, Mütevelli Gök Bilimi Başkanımız ve eşsiz üyelerine ve bu süreçte desteklerini esirgemeyen tamlık dostlarıma şükranlarımı yer ediyorum. Konya; benim lisans, erdemli lisans ve akademik hayatımın cesim benzeri kısmını geçirdiğim site. Bu sebeple rektörlük görevini Konya’bile kâin ayrımsız Üniversitede yarmak benim için çokça nadir.” ifadelerini kullandı.

Konya’nın tıpkı tarım şehri olduğunu tamlayan Turan, şunları kaydetti:

“Konya Besin ve Tarım Üniversitesi; kuruluş amacı, gaye ve vizyonu ile alanında biricik olan bire bir üniversite. Sayın Cumhurbaşkanımızın bel ettiği Yeni Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin domestik ve milli hedeflerin gerçekleştirilmesine yönelik traksiyon ve projelerine yardım arz etmek, öğrencilerimizin sunu iyi şekilde terbiye alacağı tıpkı ortamı nail olmak, akademik çalışmaları, projeler ve neşir faaliyetleri ile kesim ve devlet tarımının gelişmesine katkıda bulunmak sunma mefret gayemiz olacaktır. Bu vesileyle bizlere güvenen Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Kılıç ile mütevelli heyetinde kayran alan mecmu üyelere şükranlarımı sunuyorum. Üniversitenin rektörlük değişiminde rektör vekili olarak görevlendirilen Prof. Dr. Kavi Zeki hocamıza birlikte bu süre içre üniversitemize verdiği destekten ufuk teşekkürname ediyorum.”

Konya Besin ve Ekincilik Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Metanetli Yaman birlikte “Prof. Dr. Erol Turan hocamıza yeni görevinde başarılar diliyorum, namına her çeşit desteği seçme devir vermekten öz saygı duyarım.” değerlendirmesinde bulundu.

Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tığ ise görevde bulunduğu ant aralığında üniversiteye yapmış olduğu kızıl katkılardan ekolojik ortam Prof. Dr. It Canlı Zeki’a teşekkürlerini sunduğunu aktararak, “Üniversitemizin eskimemiş Rektörü Prof. Dr. Erol Turan hocamızı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi namına, yeni dönemde eskimemiş tıpkısı yönetim ve eskimemiş benzeri heyecanla ülkemize bakım edecek özgüveni erdemli müteşebbis erat yetiştirmeye bitmeme edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Üniversite bünyesinde kâin akademik ve araştırı birimleriyle alay malay üreticilerin daima yanı sıra olacaklarını tamlayan Tığ, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda öncelikle Dikici Vukuf Sistemi zehir kuracağız. İlimizin yerey haritasını çıkararak topraklarımızın eli nimetli kullanılmasını sağlayacağız. Çiftçilerimize ilmî bilgileri hem elektronik ortamda hem yüz yüze seminerlerde hem de arazilerinde kullanışlı namına aktaracağız. Bitki koruma ve bitki besleme konularında bilimsel çalışmalara hız vererek etraf şartlarına bakarak daha nitelikli ürünleri daha ucuza üreteceğiz. Bu vesileyle bilcümle bu konularda bizlere münhal bindi veren PANKOBİRLİK Umumi Başkanı Sayın Ramazan Erkoyuncu’ya şükranlarımızı sunarız.”

Prof. Dr. Erol Turan kimdir?

Prof. Dr. Erol Turan, Kars’ın Akyaka ilçesinde doğdu. İlk, itidalli ve lise eğitimini Akyaka’üstelik, lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde 1992-1996 yılları beyninde tamamladı. Lisansüstü eğitimine de Selçuk Üniversitesi’nde devam fail Turan, yöntem ve içtimai ulum alanında efdal lisans, işletme, idare ve düzenleme alanında doktora derecesini aldı.

Selçuk Üniversitesi Karapınar MYO’dahi öğretim görevlisi olarak tafsilatlı ayrımsız müddet çalıştıktan bilahare 2013 yılında Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyasa Bilimi ve Amme Idaresi Bölümünde öğretim üyesi olarak göreve başlayan Turan, bir müddet University of Texas atlama beygiri Dallas, Naven Jindal School of Management’ta mihman akademisyen namına çalıştı. 2014 yılından itibaren K.Ü. SBKY Kısım Başkanlığı’nı yürüttü. K.Ü. Abana Sabahat- Sevinçli Yılmaz MYO ve Çatalzeytin MYO yönetmenlik görevlerinde bulundu.

Kamu yönetiminde düzeltme, panel şekilperest ve durumlar, panel alım ve yapılar, örgütsel ve bürokratik etkinsizlikler, kamu hizmetlerinin etkinliği ve aynı konuları üzerine çok sayıda ilmî mektup, makale, bildiri ve proje çalışmaları bulunan Turan, İngilizce biliyor. Turan, evli ve iki yavru babası.

Share: