Komutan Togar: “Kül zorlukların üstesinden gelişigüzel geleceğiz”

Tekkeköy Şehremini Hasan Togar, “Umum ele fiilen zelzele bölgesindeki ihtiyaçların karşılanması amacıyla ceht gösteriyoruz. İnşallah birlik zorlukların üstesinden gelişigüzel geleceğiz” dedi.

Tekkeköy Şehremini Hasan Togar kıran bölgesinde kurtarma ve enkaz tahammül çalışmalarına katılan uray personeliyle tıpkısı araya geldi. Kahramanmaraş ve Hatay’da katıldıkları çalışmalarla onlarca canın kurtarılmasında emeği olan personele hitap eden Komutan Togar, “Hakeza tıpkı bölgeye gönüllü gezmek temas şeyin ötesinde benzeri fedakarlıktı. Sizleri kutlama ettiğimiz ve sizlerle çalım duyduğumuzu beyan ederim” diye niteleyerek konuştu.

Afet bölgesinde katıldıkları çalışmalar karşı personelin anlattığı yaşanmışlıkları dinleyen Başbuğ Togar, “Asrın felaketini canlı depremzede vatandaşlarımızı kalbimizde hissediyor ve onlar üzere insani müzaheret malzemelerimizi göndermeye bitmeme ediyoruz. Devletimiz bütün imkanlarıyla bölgeyi gene ayağa görmek için şişman çalışma gider ederken bizlerde canla başla bu çabaya ulama veriyoruz. Umum ele çalışarak zelzele bölgesindeki ihtiyaçların karşılanması amacıyla çalışıyoruz. İnşallah tamlık zorlukların üstesinden birlikte geleceğiz. Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha hakeza acılar yaşatmasın” şeklinde konuştu.

Tekkeköy’den arkalama konvoyları

Tekkeköy ilçesinde asrın felaketinin yaralarını yolmak için sürdürülen arkalama seferberliği üstelik sürüyor. Kışlık kıyafet, besin ve hıfzıssıhha malzemeleri, soba, oyuncak, çağa maması, üzere birinci dereceden ihtiyaç mahsus malzemeler ile 2 nüsha taşımalık ev ve 6 nefis turist abdesthane içeren 3 tır daha afet bölgelerine gönderildi. Hatay ilinin Develik ilçesinden hele irade edilen birincil gerekseme malzemeleri birlikte bugün hesabına ulaşarak yetkililer eliyle teyit makbuz. – SAMSUN

Share: