Kocasinan’da camiler gül kokuyor

Kocasinan Belediyesi eliyle 2014 yılında Kayseri’dahi ilk olarak kurulan ‘Cami Ayıklama Ekibi’, kaza sınırları içerisindeki 258 camiyi mevkut kendisine temizleyerek, gül suyuyla yıkıyor. Kocasinan Belediyesi’nin içtimai alandaki çalışmalarıyla emsal aynı şehremaneti olduğunu vurgulayan Kocasinan Belediye Reisi Ahmet Çolakbayrakdar, vatandaşların henüz saf ve henüz huzurlu bire bir şekilde perestiş yapmalarına yardım sağladıklarını söyledi.

Kayseri’birlikte ilk adına Kocasinan Belediyesi yoluyla ‘Cami Özleştirme Ekibi’ nin kurulduğunu hatırlatan Başbuğ Çolakbayrakdar, mescit ve camilerin şerif mekanlar olduğunu belirtti. Kocasinan’ın gelişigüzel şeyin bildirme iyisine ve en güzeline layık olduğuna özen calip Başbuğ Çolakbayrakdar; “Camilerimiz kutsal mekanlarımızdır. Uray olarak camilerimizin ve mescitlerimizin restore edilmesinin yanında vatandaşlarımızın huşu içerisinde perestiş edebilmesi üzere camilerimizin henüz saf olmasına özen gösteriyoruz. Bu çerçevede Sililik İşleri Müdürlüğü’müzün bünyesinde kurduğumuz ‘Cami Temizleme Ekibi’ ile ilçe genelinde 177 eşkâl ve 81 rustik mahalleler tutmak için toplam 258 caminin temizliği yapılıyor. Camilerimizde ayda genişlik az bir defa umumi arılık yapılıyor ve gül suyu ile yıkanıyor. Antrparantez Ramazan’dahi, dini ve özel günlerde da gül suyu ile camilerimiz yıkanıyor. Camilerimiz üstelik mis kabilinden gül kokan ortamda cemaatin ibadetlerini etme imkanı sunuyoruz. Rabbim, yaptığımız birlik ibadetleri kabul etsin” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşların memnuniyetini artırmaya müteveccih çalışmaların devam edeceğini bile sözlerine ekledi.

‘Daha Akman Kocasinan’ parolasıyla yeniliklere imza atan Kocasinan Belediyesi, teknolojik likidasyon cihazları ve profesyonel ekiplerle, camilerin dış temizliğinin yanında halı, kapı, kadeh, ahşap, kitaplık ve fayansları de temiz adına temizleyerek, gül suyuyla yıkıyor. Bütün 4’er kişiden oluşan 3 ayrı Cami Tasfiye Ekibi, kaza sınırları içerisinde mevcut 258 camiyi ayda bildirme az tıpkı kat temizlerken, gül suyuyla ise camilerin mis kabilinden kokmasına ulama sağlıyor. – KAYSERİ

Share: