Kocaeli’de Türkiye-Almanya Envestisman ve İş Birliği Günü toplantısı düzenlendi

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye ve Almanya arasındaki bati ilişkilerin yüzyıllara dayandığını belirterek, “Ülkemiz ortada ikili ticaret hacmi 40 milyar avro ile rekor kırdı.” dedi.

Schulz, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve Almanya Ankara Büyükelçiliği aksiyon birliğinde SEKA Kurultay Merkezi’nde düzenlenen Türkiye-Almanya Envestisman ve İş Birliği Haset toplantısına katıldı.

Bu çeşit toplantılarla Alman ve Türk iş insanlarını buluşturarak sorulara doğrudan muhatap bulmalarını sağladıklarını aktaran Schulz, “Amacımız, Türkiye’deki kurumlarla irtibatı kolaylaştırmak ve Türk-Alman hareket adamları arasında bağlantıları kolaylaştırmak. Büyükelçilik kendisine mümkün olduğu sürece hizmet odaklıyız. Ticaret ve konuşu değiş üzere sizleri yiğitlendirmek istiyoruz.” dedi.

Schulz, Türkiye’de sanayinin kalbinin Kocaeli’de attığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Kocaeli, Almanya ekonomisi için çok cesim. Birçok Alman şirketi burada iş gerçekleştiriyor. Türkiye ve Almanya arasındaki bunaltıcı münasebat yüzyıllara dayanıyor. Iktisadi ilişkiler, bunların genişlik önemlisi diyebilirim. Ülkemiz arasında düet ticaret hacmi 40 bilyon ekü ile rekor kırdı. Türk gelişim adamları Almanya’ya envestisman yapıyorlar. Dilerim zaman çok sayıda anlaşmaların altına imza atabiliriz.”

Vali Seddar Yavuz da Almanya’nın Türkiye’nin bildirme çok ticaret yaptığı ülke olduğunu belirterek, akıbet dönemde aykırı yatırımların arttığını kaydetti.

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise amaçlarının Alman ve Türk firmalarını bire bir araya aktarmak olduğunu vurgulayarak, programa 18 Alman ve 95 Türk firmasının katıldığını söyledi.

Toplantıda, Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, değme iki ülkeye yapılan yatırımlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.



Share: