KKTC’de memur maaşlarına yüzde 20 kopukluk! Akaryakıt fiyatlarında tenzilat

Başvekâlet Basın ve Halkla İlişkiler Bürosundan yapılan yazılmış açıklamaya göre Bakanlar Kurulu, hazırlanan eskimemiş değişmeyen mesabesinde kararname ile kamuda çalışan ve emeklilerin maaşında düzenlemeye gitti.

Buna bakarak, 15 bin liralık üst maaş düzlük herkesten yüzde 20 gedik yapılması kararı alındı. 30 Temmuz’dan itibaren yürürlükte olacak yıpranmamış kararnameye bakarak, aplikasyon 31 Fasıla 2022 sonuna kadar bitmeme edecek.

Başbakan Ünal Üstel, göreve geldikleri günden bu yana zor hesaplı dönemden çıkış belgesi için nazik çaba ortaya koyduklarını belirterek, toplumun bütün kesimlerinin güç güçlük yaşayarak ayakta kalma çabası zarfında olduğunun bilinciyle debi ettiklerini kaydetti.

Üstel, kullanılmamış maaş politikasının eğreti bire bir aplikasyon olacağını aktararak, toplumun bütününün bu dayanışmayı açıklamak üzere sağduyulu ve hoşgörülü olmasını istedi.

Kamu çalışanının beraberinde özel sektörü birlikte yeltenmek zorunda olduklarını vurgulayan Üstel, “Maliyemizin sağlık gider dengesi içinde 15 bin liralık gövde aylık düz herkesten yüzdelik 20 kesinti yapmayı uygun bulduk. 15 bin lira altında mahiye düzlük kimseden göz yapılmayacak.” ifadesini kullandı.

AKARYAKIT FİYATLARINDA İNDİRİM

Mavera yandan Üstel, yapılan çalışmaların peşi sıra 95 ve 98 oktan benzen fiyatlarında bile 1,23 teklik, mazot fiyatlarında de 1 lira indirime gidildiğini açıkladı.

Üstel, akaryakıtın dünyada inişli yokuşlu reviş halinde olduğuna meni ederek, “Sürekli yerine bu dengeyi takip ediyoruz. Anında bu indirimi bölüt aksettirmek için tamlık himmet arkadaşlarıma ferman verdim. Bizim derdimiz, bu ülkede refahı toplumun birlik kesimleri ile denk katılmak. Kimesne, denk çalışması yaparken amme maliyesini evet dahi sağlayan firmaları öncelikle düşündüğümüzü sanmasın. Burada tek motivasyonumuz, bizden kaynaklanmayan maliyetleri halkımıza yansıtmamak. Bu yönde çalışmaya bitmeme edeceğiz.” değerlendirmesine bulundu. (AA)

ANASAYFAYA ÇAĞRIŞTIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Share: