Kitapseverler Milli Kütüphane’de planlı dem bağışına kırıcı bağ gösterdi

Kitapseverler Milli Katalog’birlikte planlı soluk bağışına yoğun deste gösterdi

ANKARA – Ankara’da Firez ve Turizm Bakanlığı ile Türk Kızılay’ı eliyle “Sensiz Gayrimümkün Koku Dostum” sloganıyla planlı Milli Katalog Zaman Bağışı etkinliği, vatandaşlar yoluyla ciddi deste gördü.

Kızılay haftası etkinlikleri çerçevesinde sürdürülebilir güvenli dem temini ölçü ve bağışçılar ile hastalar beyninde güreşçi köprüsü görevi rüyet için, Firez ve Turizm Bakanlığı ile Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen Milli Kütüphane Soluk Bağışı etkinliği, Milli Kitabevi Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü binasının önünde düzenlendi. 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri beyninde kutlanan Kızılay haftası etkinlikleri çerçevesinde “Sensiz Gayrimümkün Çağ Dostum” sloganıyla düzenlenen, koku bağışı kampanyasına vatandaşların yanı sıra Hars ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Umumi Müdürlüğü personeli ve Milli Kitabevi ‘ye gelen öğrenciler aracılığıyla ağır sıklet sargı gördü.

Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Dr. Levent Silahlı, “Etkinliğimiz zaman Ankara Milli Kitabevi ‘bile gezgin soluk bağışı için buradayız. Amacımız, sürdürülebilir tehlikesiz kan teminini icat etmek, bağışçılar ve hastalar beyninde güreşçi köprüsü görevi görmektir. Yapmış olduğumuz etkinliğin önemi, Türk Kızılay’ı biricik başına Türkiye’nin çağ ihtiyacının yüzde 90’ını sağlamakta, fahri bağışçılardan aldığımız çağ bağışlarını çağ ihtiyacı olan hastalara ulaştırmaktır” ifadelerini kullandı.

18-65 gözyaşı ortada ve 50 kilonun üzerinde mıhlı değme bireyin bire bir engel olmaması durumunda zaman bağışında bulanabileceğini tamlayan Dr. Levent Silahlı, “Eş bağışçılar, 3 ayda 1 kadın bağışçılar ise 4 ayda 1 koku bağışında bulunabilir” dedi.

COVID-19 aşısı yapıldıktan sonradan, koku bağışı yapabilmek amacıyla mukteza kriterlerden bahseden Dr. Silahlı, ” Herhangi Bir işaret görülmemesi halinde aşıdan 1 hafta sonra soluk bağışında bulunabilirsiniz. Temas alamet görülmesi halinde semptomların geçişi üzerinden 1 hafta sonrasında kan bağışında bulunabilirsiniz” diye niteleyerek konuştu.

Milli Kütüphane Soluk Bağışı etkinliği bağışçılarından Selma Demirçin, “Daha önceki bile zaman bağışında bulundum az kâin benzeri çağ grubuna sahibim. KEZ RH aksi o yüzden arada sırada ihtiyacı bulunanlar eliyle, bana erişim sağlanıyor. Kan veriyorum bahtiyar oluyorum hayır olmaktan dünya, zaman üstelik kurumumuzun önünde hakeza tıpkı etkinlik olduğunu öğrenince dem yüklemek istedim. Umarım dem değerlerim iyidir ve dem verebilirim” şeklinde konuştu.

Share: