Kırşehir’de Öğretmenler Günü kutlandı

Kırşehir’de 24 Kasım Öğretmenler Haset zımnında tören düzenlendi.

Cacabey Meydanı’ndaki törende, İl Milli Terbiye Müdürü Takatli Alpaslan, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Ardından Neşet Ertaş Hars ve Müzakere Merkezi’nde bitmeme fail törende konuşan Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, öğrencilerin iyi benzeri şekilde yetişip, geleceğe genişlik gani şekilde hazırlanmalarının, çevreye ve topluma duygun bire bir kişilik kazanmalarının çokça yüce olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin, öğrencilere yetenekleri doğrultusunda yetişek vererek, onların kendilerini geliştirmesine havari olmaları gerektiğini vurgulayan Buhara, “Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk özellikle kalkmak üzere, görevi başında martir olan ve ebediyete irfan fail öğretmenlerimizi imtina etmek ve rahmetle anıyorum. Ülkemizin beherglas köşesinde, eğitim ve öğretime adanmış neferler namına yarınlarımızın inşası üzere fedakarca görevlerini yürüteç, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize kılavuzluk eden bilcümle öğretmenlerimizin 24 Teşrinisani Öğretmenler Haset’nü kutluyorum.” diye konuştu.

İl Milli Yetişek Müdürü Alpaslan ise çocukları derakap değişen dünyaya bacak uydurabilecek şekilde iri, kuvvetli erat yerine eklemek üzere fedakarca çalışan öğretmenlere teşekkür ederek, birlik öğretmenlerin, terbiye camiasının ve zor öğretmenlerin gününü kutladı.

Törende, zor öğretmenlere Bakım Şeref Belgesi verildi, aday öğretmenler ant etti.

“Çocuğun gözünden sarıklı” videosunun izlenmesinin arkası sıra, Neşet Ertaş Adamakıllı Sanatlar Lisesi öğretmenlerince hazırlanan çalgı dinletisi sunuldu.

Share: