Kırşehir’de Hasan ve Şeyma’yı katleden katiller, işledikleri cinayetleri kül detaylarına büyüklüğünde anlattı

Kırşehir’dahi 25 Mart 2022 tarihinde kaybolduktan sonraları öldürüldükleri belirlenen, camit bedenleri 77 dönme sonra mevcut Hasan Aydoğan (21) ile Şeyma Çipo (18) cinayetinde katil zanlılarının ifadeleri nefes dondurdu. Sanıklar Sami Aydoğan ve Şefkatli Ekici, kıya üstüne birbirini suçlarken yaşanan olayı soğuk kanlılıkla anlatması ise dikkatlerden kaçmadı.

SES KAYDI İDDİASI

Kırşehir Bunaltıcı Ceza Mahkemesinde tanıdık duruşmaya sanıklar Sami Aydoğan ve Şefik Ekici, SEBGİS üzerinden bulundukları cezaevinden bağlandı. Maznun savunmalarını düz duruşma heyeti işlenen cinayetin ayrıntılarını dinledi. Sanıklar Sami Aydoğan ve Şefkatli Ekici, murafaa dahi işlenen cinayetle ilgilendiren birlerini suçladı. Sanık Şefik Ekici, savunmasında cinayeti arkadaşı Sami Aydoğan’ın işlediğine dayalı curcunalı kaydı aldığını tez etti.

“CESETLERİ NEHRE ATTIK”

Ekici, “Arkadaşım Sami Aydoğan, Şeyma ve Hasan adlı gençlerin yanına anbean kendisini polis güçleri namına tanıtıp otomobilden 2 genci da zırh zoruyla indirdi. İkisini üstelik bulunduğumuz araca bindirerek kelepçeledi. Elan sonraları Kortullu köy yoluna sürerek ıpıssız aynı alanda Şeyma ile konuşmak için bizi araçtan indirdi. Ben öldürülen Hasan ile dışarıda bekledim. 5-6 zaman sonra otomobilden inerek önce Şeyma’yı sonraları dahi Hasan’ı silahla öldürdü. Bilahare onun silahla korkutmasıyla gelişigüzel cesetleri aracın bagajında götürerek Kızılırmak kıyısına gelerek nehre attık. Otomobil süresince Hasan ve Şeyma’ya Sami bilezik takarak bekletti. Olaydan sonraları arkadaşım Sami ile buluştuk. Aynı parkta konuşmalarımızı ses kaydına aldım ve ses kaydını emniyete teyit ettim” dedi.

“AĞRI KESİCİ HAP ALMIŞTIM, YAŞANANLARI HATIRLAMIYORUM”

Kırşehir’dahi işlenen cinayetin ayrıntılarını anlatan maznun Sami Aydoğan ise suçlamayı akseptans etmeyerek cinayeti arkadaşı Müşfik Ekici’nin işlediğini iddia etti. Aydoğan, “Fenomen haset nöbetten çıkmıştım başım ağrıyordu. Arkadaşım Müşfik Ekici’den analjezik adına bildiğim komprime aldım, sonrasında ise yaşananları kesin namına hatırlamıyorum” dedi.

“AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİLDİ”

Aydoğan, “Arkadaşım Müşfik’i daima hocalara götürüyordum, akli dengesi yerinde değildi. Ağbayır ünlü mevkiye gittik. Orada Sevecen, çocukların bulunduğu makine birlikte bizim aracımızı durdurdu. Otomobilden inerek kendisini çocuklara polis güçleri adına tanıtıp öz aracımıza aldık. Bilahare de benim bilmediğim karye yoluna girdik. Şefik çocukları araçtan indirip geçmiş Şeyma’yı sonra Hasan’ı öldürdükten sonraları ego cari hatır görüp yere yığıldım ve kusmaya başladım. Onun zırh zoruyla alay malay cesetleri Kızılırmak Nehri’ne attık. Sevecen Ekici’nin anlattığı kadar ses kaydı var ise çözümlenmesini istiyorum. Birlikte dinleyelim” şeklinde konuştu.

BELEDİYE HAKKINDA YANLIŞLIK DUYURUSUNDA BULUNACAK

Aydoğan ailesinin avukatı Mehmet Yüksek Düzlük, sanıkların suçu kuma işlediklerine doyum ettiklerini ancak Kırşehir Belediyesindeki güvenlik görevlilerinin olaydan 9 bölüm geçmiş işlenen motorin hırsızlığı olayına karışmalarına rağmen belediyenin iş yapmamış olmasını sonrasında bile cinayetin işlenmesini gündeme getirdi. Şehremaneti görevlilerinin sanıklar haklarında muamele yapılmaması sonrası kıya olayının gerçekleştiğini belediyenin ise cinayet işlendikten 3 dolaşma sonra süt hırsızlığı karşı cürüm duyurusunda bulunduğunu söyleyen avukat Düz, şehremaneti üzerine bile yaşanan olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

MAHKEME ERTELENDİ

Mahkeme heyetinin duruşmayı 20 Boşluk 2022 tarihine ertelemesinin peşi sıra, Aydoğan ve Demir ailesi bireyleri, maznun Sevecen Ekici’nin avukatı Cemil Cahit Pişkin’e sanık hakkındaki savunması dolayısıyla tepki gösterdi. Mahkemeyi takip eden Hasan Aydoğan’ın 12 yaşındaki epey kız kardeşi Rabia Aydoğan Alçak Ukubet Reisinden idam cezası atlaya zıplaya ağabeyinin katilinin cezalandırılmasını istedi. Sanıklar Ekici ve Aydoğan, ‘Kişiyi hürriyetinden mahrum terk, kalifiye cinsel hamle, canavarca hislerle insan öldürme’ suçlarından yargılanıyor. Duruşma Cumhuriyet Savcısının mütalaasının peşi sıra ertelendi.

Share: