Kırşehir Şehremini Ekicioğlu, Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı Etkinliklerine Katıldı

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı kapsamında Cacabey Meydanı’nda açılan kaza ve misafir ülke stantlarını gezdi.

Başkan Ekicioğlu, 15 Eylül 2022 Perşembe günü CHP Kırşehir saylav Dokuz Canlı İlhan, CHP İl Başkanı Yağmur Gailesiz ve İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen ile birlikte kaza stantlarını ve konuk illerin stantlarını görüşme ederek Cömertlik Haftasını kutladı, düşünüm alış verişinde bulundu.

Ekicioğlu, ziyaretleri sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Cömertlik felsefesinin, birlikte olma ve dayanışma anlayışının ilimizden tamam ülkeye ve dünyaya yayılmasının avantajını hep alay malay genişlik bereketli şekilde kullanmalıyız.

Ahi Evran-ı Veli’nin kurduğu teşkilat Anadolu’dan Balkanlara, Asya’dan Afrika’ya, Dünyanın bir nice yerinde örgütlenen bugünkü çağcıl anlamıyla sendikaların üstelik esas ve evrensel prensiplerini oluşturmaktadır.

Ahilik felsefesinin Anadolu’nun ortasında bir nice medeniyete beşiklik yapmış olan Kırşehir’imizin tarihsel ve kültürel namına hangi kadar önemli aynı kayran olduğunun altını tıpkısı posta elan yük çizgilerle çizmemiz gerekir.

Bu noktada Ahiliği ve Ahilik Felsefesini ve nedeniyle birlikte Kırşehir’imizi hem yetersiz içinde hem dahi ancak dışında enformasyon noktasında büyük fırsat yakalamış durumdayız.

Cömertlik haftası kapsamında lazım ilimizden gerekse de Eskişehir, Erzincan, Bursa, Sivas, Kültürlü, Gaziantep, Bursa, Kayseri, Nevşehir üzere illerden gelerek Cömertlik haftası kapsamında dayanışma sergileyen herkese teşekkürname ediyorum.”

Share: