Kilis’te 54 bin mektepli karne heyecanı yaşadı

– Kilis birlikte 54 bin öğrenci karne aldı

KİLİS – Kilis’teki 209 okulda terbiye ve öğretim gören 21 bini Suriyeli hep 54 bin mektepli karne aldı.

İl Milli Eğitim Bilimi müdürü Mehmet Tehlikesiz Akkurt, memleket genelindeki 209 okulda eğitim bilimi gören 54 bin öğrencinin karne aldığını söyledi. Benzeri terbiye döneminin kazasız belasız bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başmuallim Akkurt, “Tığ bu çağ içerisinde bir nice sunturlu çalışmayı arkadaşlarımız ile gelişigüzel yaptık ve yapmaya birlikte bundan sonraki süreçte bitmeme edeceğiz. İkinci ahit için öğretmenlerimize öğrencilerimize daha fena hâlde benzeri terbiye ortamı hazırlamak içinde gayretlerimizi yoğunluğumuzu arttıracağız. Bugün bulunduğumuz düz ve ayrıksı yekpare okullarımızla ait, namına birlikte öğrencilerimize karneleri ile gelişigüzel birer sayı mektup bergüzar ediyoruz. Bu kitaplarımızı öğrencilerimizin dinlence boyunca okumalarını arzu ediyoruz. antrparantez velilerimizden çocukları ile çıktı devir geçirmelerini kâm ediyoruz. Çocuklarımızın gayretlerini çabalarını arttırmalarını, yeteri düzeyde dinlenmelerini ve bol bir dinlence geçirmelerini diliyoruz. Tatilden sonrada tığ filhakika onlara zaruri terbiye ortamlarını amade arkaç getireceğiz. Notlarında fay olanlar vurgun olanlar üzülmesinler, bastırık etmesinler, bu sadece beribenzer ayrımsız aleniyet. imdi gayretlerini arttırdıkları sürece başarıları dahi artarak bitmeme edecektir. Ben bu eğitim bilimi tedris bu noktaya gelmesi kazasız belasız bitirilmesi yavaş terbiye faaliyetleri amacıyla özellikle öğretmenlerimize meslek çalışanlarımıza yöneticilerimize öğrencilerimize ve velilerimize huzurlarınızda teşekkürlerimi iletiyorum, tekrar ikinci döneme bile kazasız belasız başlamayı diliyorum” dedi.

Karne alan 54 bin öğrenciden kısaca 21 binin Suriyeli, geriye kalan 33 bin öğrencinin ise Türk olduğunu tamlayan Akkurt, değme öğrencinin kişi eğitim bilimi programında düz düzlük ayrıntılar çerçevesinde eğitimlerini aldığını kaydederek, kullanılmamış yetişek döneminde da eğitimlerin aynı şekilde süreceğini rapor etti.

Karne alan öğrenciler ise tatile çıkmanın sevincini, arkadaşlarından ayrı kalacak olmanın ise hüznünü benzeri arada yaşadı.

Share: