Kılıçdaroğlu: Tek ayrımcılık yapmadan 85 milyonu kucaklayacağız

CHP Umumi Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu, “Cenk değil geçim istiyoruz. Bizim hedefimiz bu. Kimlik üzerinden, akide üzerinden, hayat tarzı üzerinden politika yapmayacağız. Tek ayrımcılık yapmadan 85 milyonu kucaklayacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’dahi partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, rastgele evde yaşayış olması için mücadele eden tıpkısı öğür olduklarını belirterek, “Uğraş değil dirlik istiyoruz. Bizim hedefimiz bu. Kimlik üzerinden siyaset yapmayacağız, akide üzerinden siyasa yapmayacağız, yaşam tarzı üzerinden yöntem yapmayacağız. Herkesi kucaklayacağız. Hiçbir ayrımcılık yapmadan 85 milyonu kucaklayacağız” diye konuştu.

‘GEZİ’YE SELAM KOVMAK BOYNUMUN BORCUDUR’

Geçen mayısta İstanbul 13’üncü Yoğun Ceza Mahkemesince Gezi davasında tutuklanan sanıkları hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Yolculuk olayları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının geçersizlik karşısında yükselttikleri benzeri sestir ve bu curcunalı aynı bayraktır ve bu simge Türkiye Cumhuriyeti devletinin tıpkısı bayrağıdır. Milyonlarca gencin haykırdığı aynı sözdür o. Yargılanıyorlar arkadaşlarımız. Daraç dışından geldiler bazıları. 13’üncü Ciddi Ceza Mahkemesi ayrımsız istifham de sormadı. Duruşmaya geliyor insanlar, hakim benzeri istifham bile sormuyor. Bir yegâne şahit birlikte dinlemiyor. Benzeri tanıt var mı, bulunmayan mu? Bunu üstelik araştırmıyor. ‘Sizi hapse atacağım’ diyor. Vicdan sahibi olanların vicdanına havale ediyorum bu soruşturmayı. Ama ahdimdir, ne olursa olsun, bedeli ne kadar güç olursa olsun bu ülkeye adaleti ya getireceğim evet getireceğim. Ortası yok bu konunun. 6 aydır içerdeler. Bir Tane istifham sorulmadan, biricik beyyine aranmadan 6 aydır insanları dil atıyorsunuz. Vera’yı babası ile buluşturacağım, ahdim var. Alelade üstelik bizim demokrasi tarihimizin gururlu bire bir sayfası olan Yolculuk’ye buradan esenleme göndermek bile benim boynumun borcudur” ifadelerini kullandı.

‘HER FABRİKA BİR KALEDİR’

İktidarın, vatandaşın giderlerini karşılayacak üretimlik yapmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, çiftçilere seslenerek, şunları kaydetti:

“Demin bilcümle çiftçilere söylüyorum, ‘gübreyi dışarıdan alıyorum, pahalı’ diyorsun. Haricen geliyor. ‘Niye yapmıyorlar’ diyerek istifham soracaksın. Matbu fabrikasını hür teşebbüs yapmıyor. Sen yap kardeşim. Sebep yapmıyorsun? Cumhuriyetin kuruluşunda şöyle bire bir slogan vardır; rastgele fabrika benzeri kaledir. Yeni aynı üretimlik yaptığın devir istihdam yaratıyorsun. Eskimemiş ayrımsız üretimlik yaptığın zaman o fabrikanın ürettiği ürünleri ancak dışına satabiliyorsun, yıpranmamış ayrımsız üretimlik yaptığın antlaşma dar dışından döviz geliyor.”

‘SİVAS’I SUNU GEÇ 5 YILDA BÜYÜKŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ’

Ardından hafta sonu partisinin Sivas’ta düzenlediği ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’na değinen Kılıçdaroğlu, Sivas’ın 1233 köyünün olduğunu ve Türkiye’bile köy sayısı açısından birinci olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, “Sivas, Tokat üzere kafile veren aynı şehir. İnsanlar nazik kentlerin varoşlarında hareket arıyorlar. 22 meslek, 2020’nin Orak Ayı ayında yıkılmış. Şimdi 2022 yılındayız, hala ihalesi yapılmış değil. Sivaslı kardeşlerime söyledim. Milli Yetişek Bakanlığı’na de kilitsiz küreksiz çağrı yaptım. Demin Cumhuriyet Halk Partisi grubundan Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı’na esasen çağrı yapıyorum. Bu 22 okulun arsalarını bize doğrulama edin, size aynı sene içerisinde okulu yapacağız. Değme husus tam olacak ve okulları Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı’na doğrulama edeceğiz; bu büyüklüğünde meydanda, bu büyüklüğünde kesin. Şurası dahi söyledim; Sivas Uray Başkanlığı’nı verin, Sivas’ı genişlik geç 5 yıl içinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı haline getireceğiz. Arz geç 5 yıl içre” dedi.

‘HURAFELER İLE TARİH ÖĞRENİLMEZ’

Ardından DOĞRU Fırka Takım Komutan Vekili Ateş Parçası Ünal’ın Kahramanmaraş Arsıulusal 8’inci Kitap ve Ekin Fuarı’nda yaptığı konuşmaya değinen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhuriyet Altını benzeri zamanda bire bir firez devrimidir, yeniden doğuştur. Halkın takkadak yüzdelik 10’unun kıraat yazma bildiği ayrımsız bakiye makbuz. Budun mekteplerinin takiben karye enstitülerinin kurulmasının ana nedeni budur. İnsanlar okusunlar, öğrensinler diye. Deminden Kültür Bakanlığı yapmış, AK Öğür’dahi Kadro Başbuğ Vekilliği yapan biri olan Usta Ünal kalkıyor, bir izah yapıyor. Ruz bilmiyorlar, hurafeler ile ruz öğrenilmez arkadaşlar. Gerçeklerle öğrenilir. Sen tek Karacaoğlan dinlemedin mi kardeşim? Tertemiz tıpkı Düpedüz var. 17’nci, 18’inci yüzyılda bu insanlar tertemiz benzeri Türkçe ile ne yazdılar hangi söyledilerse bugün hepimiz biliyoruz. Yunus Emre, ‘İlim ilim bilmektir, incelik kendini bilmektir. Sen kendini bilmezsen hanice okumaktır’ diyor. Henüz hangi desin Yunus. Sen Yunus’u birlikte bilmiyorsun.”

‘KORKMA ERDOĞAN, BEN EŞ YEMEM’

İktidara geldikleri takdirde çok güzel benzeri Türkiye düz yazı edeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın “Güçlükle yetiyorsa, yüreğin varsa, özlük bağımsız iraden ile akım edebiliyorsan seçimlerde çık karşımıza; birikimlerimizi, vizyonlarımızı, programlarımızı, projelerimizi, heyecanlarımızı yarıştıralım” sözlerine da karşılık vererek, “Erdoğan; değme yerde, seçkin ortamda, hikmet ise bilgelik, kavrayış ise vizyon, güneş ise gün hangi istiyorsan çık karşıma açık seninle konuşalım. Korku Erdoğan, ben âdem yemem” dedi.

Share: