Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasında yargılanırken hayatını kaybeden iş kadını Kuddusi Okkır’ın eşini musahabe etti

CHP Umumi Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu, FETÖ firarisi Zekeriya Öz’ün başlattığı Ergenekon kumpas davasında tutuklandıktan ayrımsız yıl sonraları yaşamını yitiren Kuddusi Okkır’ın eşi Sabriye Okkır’ı İzmir’deki evinde konuşma etti. Kılıçdaroğlu, “Kuddusi Okkır’ın ölümü esasen ayrımsız cinayettir. Bunu hepimiz biliyoruz. Büyük benzeri acıdır. Dağ sadece aileye özgü bir kırıcı değil, bu ülkede doğruluk, ünsiyet ve türe isteyenler tıpkısı acıyı ayrımsız şekliyle çekmişlerdir. Devletin gerçekte kusur dilemesi lazım” dedi. Helalleşme vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, “Kıytırık kendisine söz üstelik verdim. Banko devletin Sabriye Kadın ile oturup helalleşmesi lazım” diyerek konuştu.

CHP Lideri Kılıdaroğlu, eşi Servi Kılıçdaroğlu ve torunu ile birlikte Sabriye Okkır’ı İzmir’dahi musahabe etti. Kuddusi Okkır, Ergenekon sistem davasında “Ergenekon’un kasası” olduğu iddiasıyla yargılanırken 6 Orak Ayı 2008 tarihinde yaşamını yitirdi. Ziyarette Kılıçdaroğlu’na, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel üstelik zevcelik etti.

Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, Sabriye Okkır ile birlikte ziyarete ilgili izah yaptı. Kılıçdaroğlu, devletin Okkır Ailesi’nden bozukluk dilemesi gerektiğini söyledi.

Devletin adaletli olması gerektiğini tabir fail Kılıçdaroğlu, “Değme acının esasen bire bir öğüt olması geçişsiz. Bu dersi alması gerekenlerin başında de bu ülkenin yöneticileri dirimlik” dedi.

Sabriye Okkır’a kendilerini ağırladığı üzere teşekkürname fail Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“KUDDUSİ OKKIR’IN ÖLÜMÜ ASLINDA BİR CİNAYETTİR: Sabriye Bayan’ı konuşma ettim, eşim ve torunumla alay malay. Kuddusi Okkır’ın ölümü esasen tıpkısı cinayettir. Bunu hepimiz biliyoruz. Nazik benzeri acıdır. Biberli takkadak aileye saf ayrımsız acı değil, bu ülkede doğruluk, hukuk ve doğruluk isteyenler tıpkı acıyı tıpkısı şekliyle çekmişlerdir. Devletin esasta defo dilemesi geçişsiz. Oturması, konuşması geçişsiz. Bu büyüklüğünde balaban acıları çektirmemesi lazım.

‘GELSİN, AMMA SİTEMLERİM OLACAK’ DEMİŞTİ. OLUR ‘YİNE GELECEĞİM’ DEDİM: Siz ayrımsız topluma, tıpkısı kitleye, aynı aileye acılar çektirirseniz devleti türe ile yönetmiyorsunuz demektir. Kendisinden termin istediğimde ‘Gelsin, ama sitemlerim olacak’ demişti. Peki ‘yine geleceğim’ dedim. ‘Sitemlerini dinleyeceğim’ dedim. Zira onun acısı, gerçekte hepimizin acısıdır. Onun yaşadığı acıları bu toplumda hiçbir kişinin, ailenin yaşamasını istemem. O nedenle devletin adaletli olmasını isterim.

DEVLETİN SABRİYE HANIM İLE OTURUP HELALLEŞMESİ LAZIM: Basit namına meze da verdim. Kesinlikle devletin Sabriye Hanım ile oturup helalleşmesi lazım. Bire Bir şekliyle yaşanan dramların bambaşka ailelere yaşatılmaması lazım. Rastgele acının haddizatında benzeri öğüt olması geçişsiz. Bu dersi alması gerekenlerin başında dahi bu ülkenin yöneticileri dirimsel. Bunu kendisine üstelik aktardım. Oturduk, konuştuk, bizi kabul etti. Kıraathane ısmarladı. Kendisine candan teşekkürname ederim.”

KUDDUSİ OKKIR KİMDİR?

Okkır, 1948 yılında Yalova’üstelik doğdu. İş insanı olan Okkır, o ahit Cumhuriyet Altını savcısı olan ve zaman FETÖ soruşturması kapsamında al bültenle aranan, firari Zekeriya Öz’ün talimatıyla Ergenekon kumpası kapsamında gözaltına alındı.

Okkır, 20 Haziran 2007 tarihinde tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi’ne gönderildi. 10 dönme Bayrampaşa Cezaevi’nde küsurat Okkır, henüz sonraları Tekirdağ F Tipi Cezaevi’ne nakledildi. “Ergenekon’un finansörü” olduğu iddiasıyla yargılanan Okkır, cezaevinde kaldığı dönemde sağlığı bozuldu.

Nisan 2008’da “Heybetli can sıkıntısı” teşhisi konulan Okkır, Bakırköy Can Kuşu ve Asap Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Okkır’a burada batar ve böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. 10 Mayıs 2008 tarihinde Trakya Üniversitesi Tababet Fakültesi hastanesine yatırılan Okkır’a, “Akciğer kanseri, us ve kemik metastası” teşhisi konuldu.

Daha geçmiş birlikte mahkemeye başvurduğunu; fakat “delilleri karartabileceği” gerekçesiyle eşinin azade bırakılmadığını belirten, Okkır’ın eşi Sabriye Okkır, Kuddusi Okkır’ın esenlik durumuna dair raporu İstanbul Cumhuriyet Altını Başsavcılığı’na sundu. Kuddusi Okkır, savcılığın talebiyle dideban duruşma eliyle 1 Orak Ayı 2008 tarihinde başıboş bırakıldı.

Okkır, erkin bırakılmasından 5 aktarılma bilahare 6 Temmuz 2008 tarihinde otama gördüğü Trakya Üniversitesi Tababet Fakültesi Hastanesi’nde 60 yaşında yaşamını yitirdi.

Adalet Bakanlığı makamında 2007-2009 yılları arasında Mehmet Ali Delimsirek oturuyordu.

Share: