Kesintili göçmenleri kayıtsız barınmasını sağlayan 9 isim adli kontrolle başıboş bırakıldı

Kesintili göçmenleri lakayıt barınmasını sağlayıcı 9 şahsiyet adli kontrolle başıboş bırakıldı

MUĞLA – Muğla’nın Marmaris ilçesinde yasa dışı yollar ile yurtdışına bakmak için ilçeye gelerek otellerde belgesiz nazil düzensiz göçmenlere ve konaklama tesisi yetkililerine müteveccih operasyonlarda gözaltına alınan 9 nüfus adli taharri ve yurtdışı yokuş yasağı ile başıboş bırakıldı.

Marmaris İlçe Güvenlik Müdürlüğü tarafından planlı düzensiz muhacir faaliyetlerini önleme uygulamalarında muhtelif tarih ve saate ilçe merkezi ve mahallerinde tayin edilen 9 otel baskınında belgesiz konaklayan içlerinde çocukların ve kadınlarında olduğu şahıslar itimat merkezindeki işlemlerinin peşi sıra il barhana barhana idaresine irsal edildi. Yasadışı ağır aksak göçmenleri tesislerinde mülk karşılığı barındıran 9 otel, apart ve pansiyon işletmecisi gözaltı süreçlerinin dolmasının arkası sıra çıkarıldıkları Marmaris adliyesinde, sıkıntılı dışı yokuş yasağı ve adli taharri şartı ile azade bırakıldı. Şahıslara antrparantez yönetsel para cezası ve izin iptali cezaları de verildi.

Marmaris İlçe Itimat Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, vakit kaybetmeden otel, apart, pansiyonlar değil, evlerini haset angajman kiraya verenlerin birlikte adese altına alınarak denetimlere devam edileceği belirtilerek, vatandaşların şüphelendikleri durumlar karşısında 112 müstacel ihbar hattını arayarak bildirimde bulunmalarını istendi.

Share: