Kemiksiz Ceza İnfaz Kurumunda kitap kıraat etkinliği

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Açıkça Ceza İnfaz Kurumu Kütüphanesinin geliştirilmesi ve kurumda bulunan hükümlülere okuma alışkanlığının kazandırılmasını kamçılamak üzere düzenlenen okuma etkinliğine katıldı.

Hak Bakanlığı, Hars ve Turizm Bakanlığı ile Milli Terbiye Bakanlığı teşrikimesai çerçevesinde Manisa Zahir Ceza İnfaz Kurumu Kütüphanesinin geliştirilmesi ve kurumda kâin hükümlülere okuma alışkanlığının kazandırılması için aktiflik düzenlendi. Manisa Bulutsuz Ceza İnfaz Kurumunda yetişek düzeltme faaliyetleri çerçevesinde Manisa Yetişek Projeleri 2023’ü desteklemek üzere planlı etkinlikte İnfaz Kurumunda oluşturulan kütüphanenin kurulması ve hükümlülerin kıraat istatistiklerine ilgilendiren katılımcılara hikmet verildi.

Ilbay Yaşar Karadeniz programda yaptığı konuşmada “Manisa Valiliği kendisine bazen değişik konularda kurumlarımızla teşrikimesai yapıyoruz. Bu iş birliği içerisinde kitapla ve okumakla ilişik kampanyalar evvel sıralarda saha alıyor. Ilkin Milli Yetişek Müdürlüğümüz olmak üzere değişik kurumlarımızla bu konuda birçok çalışmamız var. Burasıyla ilişkin üstelik bize rica iletildikten sonra bütçe ayrıldı ve o bütçe çerçevesinde 720 pusula realizasyon ettik” dedi.

Eğitimle ait kurumlarla yapılan iş birliği çalışmalarında hedefin gençleri yedirmek olduğunu belirten Vali Karadeniz, “Gerçekte hedefimiz insanların kendilerini yenilemesine katkı sağlamaktır. Çünkü bana palazlanmak nedir diye niteleyerek sorarlarsa ben kendini yenileyememektir diye niteleyerek rapor ediyorum. Eğer ayrımsız adam bakir şeylere kendini adapte edemiyorsa, kendini geliştiremiyorsa işte orada yaşlanmaya başlamış demektir. İnsanın kendini yenilemesinin sunma çalışkan aracı da kitaptır. Içtimai medya veya genel ağ onun benzeri alternatifi yerine görülebilir amma oradaki bilgilerin sağlıklılığı tartışılır. Faydası kadar zararı de konuşulabilecek benzeri mecra. Ama mektup amacıyla anca tıpkısı madde banko bahis konusu değil. Betik okuyup dahi bunun zararını gördüm diyen insanı elan tanımıyorum. Burada dahi Ukubet İnfaz Kurumunda kurulmuş olan kütüphanenin ve planlı bu etkinliğin üstelik cezaevinin amacına akıllıca olduğu kanaatindeyim. Amacımız burada mevcut kişileri baştan topluma kazandırmaktır. Bu anlamda burada okuma faaliyetlerinin yapılması ve sürdürülmesi bu amaca yardım sağlayacaktır diyerek düşünüyorum. Hakeza benzeri çalışmada emeği sabık ve ulama sunan kurumlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kütüphane ve okuma çalışmaları üzerine slayt eşliğinde sunumun yapıldığı programda tezkere okuma etkinliği üstelik yapıldı.

Programın böylelikle Manisa Kategorik Ukubet İnfaz Kurumu Kütüphanesinin kurulmasına ve okuma etkinliğinin düzenlenmesine ulama verenlere Teşekkürname Belgesi sunma edildi. Ayrıca kütüphaneden pusula alıp arz çok kitabı okuyan Ukubet İnfaz Kurumu personeli ve hükümlülere ihsan verildi. – MANİSA

Share: