Kazalara dikkati kısaltmak için tuğra çıkan bisikletli, Muğla’ya ulaştı

Arkadaşının derrace kazasında hayatını kaybetmesinin arkası sıra “Bisikletlileri yaşatalım” sloganıyla İstanbul’dan Diyarbakır’a farkındalık turuna çıkan 26 yaşındaki Fert Niyazi Bad, turunun 32’nci gününde Muğla’ya ulaştı.

Eminönü’nden 9 Ekim’üstelik bisikletiyle yola sâdır Bad, Reze ilçesi Cumhuriyet Altını Meydanı’nda Mor Kaide Karı Bisiklet Derneği üyelerince karşılandı.

Fert Niyazi Bad, burada AA muhabirine, İstanbul’dan Diyarbakır’a 2 bin 600 kilometrelik bir cevelan gerçekleştireceğini söyledi.

Gittiği illerde bisikletçilerle dayanışma içinde olup, aynı bisikletli kaybı varsa onların ailelerine taziye ziyaretinde bulunduğunu belirten Bad, asıl mantığının birliktelik mesajı isnat etmek olduğunu dile getirdi.

Bisikletinde değişik motorlu taşıtlar gibi trafikte olmasının kanuncu adalet olduğunu topluma anlatmayı hedeflediğini anlatan Bad, “Kavga isimli bisikletli ayrımsız arkadaşımı Bandırma amacında kazada kaybettim. Bu kayıptan sonra artık tıpkı şeyler yapmam gerektiğini, ferdî de olsa aynı mücadeleye girmem gerektiğini düşünerek bu yola çıktım.” dedi.

Muğla’birlikte velespit kazasında ölen gencin ailesine ziyaret

Bad, Menteşe ilçesinde, 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin’in sabık yıl evine dönerken alkollü aynı sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmesini üstelik gazetelerden öğrendiğini rapor etti.

Kemçin’in ailesine taziyeye anbean, bildirme özellikle dayanışmayı arttıracaklarını vurgulayan Bad, “Tamam bir kaybımız var amma bunların devamının olmaması gerekiyor. Ben 32 gündür yoldayım ve bu sürede 6 arkadaşımız öldü. Devamının olmaması üzere olabildiğince dayanışmayı arttırıp, çoban kurslarından okullara çeşitli eğitimler verilebilir. Bu kadar şeyler amacıyla birlikte yer başta alandaki arkadaşlarımızla diyalog kuracağız.” diye niteleyerek konuştu.

Mor Ayaklık Eş Derrace Derneği üyesi Lale Yavaşoğlu üstelik Fert Niyazi Rüzgâr’ın kendileri ile bisikletli ölümlerine özen koparmak amacıyla iletişime geçtiğini, yolculuğu süresince üstelik bildirişim halinde olduklarını belirtti.

Mor Ayaklık Karı Derrace Derneği üyeleri ile Kemçin’in ailesine taziyet ziyaretine gidecek olan Bad, Ortaca ilçesinde Müstakil Ayaklık Derrace Topluluğu üyeleriyle ayrımsız araya geldikten bilahare turuna devam edecek.

Share: