Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Sapiyev’den Güneydoğulu hububatçılara konuşma

Kazakistan Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, Güneydoğulu tahıl ve bakliyatçılar ile tıpkı araya geldi.

Güneydoğu Rum İhracatçı Birliklerinden (GAİB) yapılan açıklamaya göre, Sapiyev GAİB’i ülfet etti.

Burada Güneydoğu Küçük Asya Tahıl Bakliyat Semiz Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Azamet Kadooğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle mülaki Sapiyev, hububat ve bakliyatçılara Kazakistan’daki büro konusunda vukuf verdi.

Sapiyev, Kazakistan’ın Türk yatırımcılar üzere nazik fırsatlar barındırdığını belirterek, “Gaziantep bizim üzere iri ehemmiyet taşımakta. Gaziantepli yatırımcıları her alanda Kazakistan’da başlamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Birlik Başkanı Kadooğlu ise ziyaretten periferi memnun olduklarına değinerek, “Kazakistan dost ve ahi tıpkı devlet. İki devlet arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve aykırı ticaretin artırılması üzere ellerimizden geleni yapacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Programda, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat Bakliyat Semirtilmiş Tohumlar ve Mamulleri Kesim Müesses Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da amade bulundu.

Share: