Kayseri’den yeğin bölgesine 11 açkı uğurlandı

Kayseri Büyükşehir Şehremini Dr. Memduh Büyükkılıç, hâkim felaketi etkili Şanlıurfa ve Adıyaman’a bindi üzere 2 tır, 2 taşıma salı, 9 arazöz ve 1 tamir bakım ekibi görünmek üzere 11 kurgu ve 23 personeli daha bölgeye uğurladı. Yeğin felaketinin ardından Kayseri Büyükşehir’in yardım için bölgeye gönderdiği dil sayısı 16’ya, personel sayısı bile 33’e ulaştı.

Şanlıurfa’üstelik meydana gelen sel felaketinin peşi sıra şehirde yaraların sarılması üzere Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin desteği sürüyor. Asrın felaketi olan depremlerin peşi sıra şimdi birlikte şiddetli baran sonrası dominant felaketi yaşanan bölgelerde yaraları saran Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başbuğ Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla baştan destek ekip gönderdi. Bu çerçevede, Başbuğ Büyükkılıç, dominant felaketi tüvana Şanlıurfa’ya bindi üzere 2 tır, 2 taşıma salı, 9 arazöz ve 1 tamirat bakım ekibi kalkışmak üzere 11 açkı ve 23 personeli bölgeye uğurladı. Makine İkmal Hizmet Tamir Kat Başkanlığı’ndan ekipler, ekipmanlarla birlikte yola çıkarken, Başbuğ Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada; “Şanlıurfa ve Adıyaman’de olan sel felaketinden etraf esbak olsun diyoruz. İlk gün 5 arazöz ve boşaltıcı gönderdik, demin dahi 11 çevirgeç gönderiyoruz, antrparantez tamir ekibini dahi ekledik. Elan önceki bile 5 araç daha göndermiştik. Belediyelerimizin, kardeşlerimizin yanındayız. Önceki olsun diyoruz, kardeşlerimize dahi uz yolculuklar, kazasız belasız hizmetlerini yapıp, dönsünler diyerek yakarış ve temennide bulunuyoruz” diyerek konuştu.

Vefat edenlere Allah’tan yağmur, yaralılara evgin şifalar dileyen Başkan Büyükkılıç’a Umumi Kâtip Yardımcısı Şanlı Hasdal, kat başkanları ve genel müdürler de zevcelik etti. – KAYSERİ

Share: