Kayseri’de Vatan Partisi ile Yengi Partisi üyeleri reisicumhur adayları amacıyla imza vermeye başladı

Kayseri’üstelik Yurt Partisi ve Galibiyet Partisi el teşkilatları cumhurbaşkanı adayları Şarki Perinçek ve Sinan Oğan amacıyla İl Intihap Kurulu’na imza vermeye başladı.

Yurt Partisi Kayseri İl Başkanı Eyüp Selahattin Karakaş, Kayseri Bölge İdare Mahkemesi’ndeki İl Seçim Kurulu’na imza vermeden önce gazetecilere yaptığı izah, Türkiye’nin tahakküm günlerden geçtiğini söyledi.

Türkiye’nin iktisat, terör ve düzenlilik kadar konularda yük yaşadığı günlerde seçime gittiğini belirten Karakaş, “Türkiye’nin ihtiyaçları ancak ve ancak faal hükümet, üreten Türkiye ve etkili büyüklük formülü ile giderilebilir.

Türkiye’nin sorunlarını fora etmek üzere onlarca yıl mücerrep parti programı ve zihayat kadrosuyla Yurt Partisi, hükümet görevlerine hazırdır. Halkımız alternatifsiz değildir. 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Umumi Başkanımız Maşrık Perinçek birlikte adaydır.” dedi.

Yengi Partisi öncülüğünde kurulan Ağababa İttifakı’nın reisicumhur adayı kendisine açıklanan Sinan Oğan’a destek üzere İl Seçme Kurulu’na imza veren Yengi Partisi İl Başkanı Ilgım Altuntaş ise imza sürecinin 6 çağ olduğunu fakat bir günde 100 bin imza toplayarak evvel çağ bu işi angaje etmek istediklerini söyledi.

Ata İttifakı’nda Türk milliyetçileri ile Atatürkçülerin tıpkı araya geldiğini vurgulayan Altuntaş, “Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nın çıkardığı adaylara bakınca ulus ölümle teshin beyninde seçime zorlanıyor. Biz Dede İttifakı kendisine milletimizi bu seçimi yapmaktan çevirmek amacıyla Sinan Oğan’ı namzet gösterdik.” ifadelerini kullandı.

Share: